Gudmundsson må undvære sin højrehånd mod Spanien

Tomas Svensson har feber og kan ikke være med på bænken, når Danmark møder Spanien ved EM søndag aften.
Tomas Svensson var egentlig raskmeldt, men han har fået et tilbagefald og er ikke med på bænken mod Spanien.
Tomas Svensson var egentlig raskmeldt, men han har fået et tilbagefald og er ikke med på bænken mod Spanien. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Det danske håndboldlandshold er svækket på udskiftningsbænken i søndagens mellemrundekamp mod Spanien ved EM i Polen.

Den assisterende landstræner, Tomas Svensson, er syg og må blive hjemme på holdet, mens de danske spillere udfordrer spanierne i hallen i Wroclaw.

- Tomas' afbud har givet os en udfordring i og med, at den eneste, der reelt vil kunne erstatte ham, nemlig talentchef Claus Hansen, ikke optræder på den seks mand store liste over mulige deltagere på bænken, Dansk Håndbold Forbund før slutrunden har sendt til EHF, siger Carsten Grønmann Larsen, delegationschef for herrelandsholdet, i en pressemeddelelse.

Ud over de personer, der har siddet på bænken i Danmarks hidtidige kampe, træner, assistenttræner, fysioterapeut og holdleder, er endnu en fysioterapeut samt sportschef Ulrik Wilbek opført på den pågældende liste.

Men Wilbek er udelukkende skrevet på listen, hvis Gudmundur Gudmundsson skulle blive syg, og han kommer ikke til at assistere islændingen mod Spanien.

I stedet har DHF forhandlet et kompromis på plads, så Claus Hansen får lov at sidde på tilskuerpladserne lige bag udskiftningsbænken.

Danmarks kamp mod Spanien begynder 20.30.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.