OVERBLIK: Se status i historisk sag om bestikkelse

Østre Landsret skal afgøre, om fem mænd ydede eller modtog bestikkelse i Atea-sagen.

Den hidtil største sag om bestikkelse skal videre til Østre Landsret. Fem af de tiltalte har anket den dom, som Retten i Glostrup afsagde 27. juni. To opgiver at anke.

Offentligt ansatte fra Region Sjælland spiste på fine restauranter i Danmark og i udlandet. Atea, som leverede it-udstyr til regionen, betalte.

Det skete med penge fra en konto, hvor Region Sjælland havde beløb til gode. Tiltalen drejer sig om bestikkelse og om mandatsvig.

Se status her:

* It-selskabet Atea gjorde sig skyldig i bestikkelse igennem en årrække. Bøde på ti millioner kroner. Selskabet har modtaget dommen.

* Den tidligere koncernchef i Atea, Claus Hougesen, blev idømt fængsel i ti måneder, hvoraf tre skal afsones, og 120 timers samfundstjeneste. Bestikkelse for 255.000 kroner. Han anker til frifindelse.

* Den tidligere koncerndirektør i Atea, Peter Trans, blev idømt fængsel i otte måneder, hvoraf tre skal afsones, og samfundstjeneste i 100 timer. Bestikkelse for 162.000 kroner. Han anker til frifindelse.

* Den tidligere salgschef i Atea, Per Juul Andersen, blev idømt ubetinget fængsel i et år for at have ydet bestikkelse for 320.000 kroner. Han anker til frifindelse.

* Den tidligere salgsdirektør i Atea, Carsten Ritzau, blev idømt fængsel i otte måneder, hvoraf tre måneder skal afsones, og 100 timers samfundstjeneste. Ydede bestikkelse for 162.000 kroner. Han opgiver at anke.

* Den tidligere it-driftschef i Region Sjælland, René Clausen, var tiltalt i hovedparten af forholdene. Han blev idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel for at modtage bestikkelse for 320.000 kroner og underslæb for 746.000 kroner. Han anker til frifindelse.

* Den tidligere it-direktør i Region Sjælland og i Rigspolitiet, Michael Steen Hansen, blev idømt fængsel i ti måneder, hvoraf tre skal afsones, og samfundstjeneste i 120 timer. Han modtog bestikkelse for 151.000 kroner og begik underslæb for 368.000 kroner. Han opgiver at anke.

* Den tidligere it-udviklingschef i Region Sjælland, Michael Mølkær Jensen, blev idømt betinget fængsel i 40 dage og samfundstjeneste i 60 timer for at have modtaget bestikkelse for 18.000 kroner. Han anker til frifindelse.

* Anklagemyndigheden har anket for at få idømt Hougesen, Trans, Andersen, Clausen og Jensen en hårdere straf.

Kilde: Dom afsagt af Retten i Glostrup og oplysninger fra advokater og anklagemyndighed.

/ritzau/