OVERBLIK: Drabet på hundefører Jesper Jul

En 27-årig mand blev i september idømt forvaring for at have skudt og dræbt politiassistent Jesper Jul 6. december 2016. (Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)

Ankesagen om drabet på betjenten Jesper Jul begynder mandag. Få overblik over tidsforløbet i sagen her.

Hundeføreren og politibetjenten Jesper Jul blev dræbt i december 2016. Han blev skudt på klos hold ved politigården i Albertslund.

I september sidste år blev en 27-årig mand idømt forvaring for drabet. Han ankede dommen, og mandag tager Østre Landsret hul på ankesagen.

Se tidsforløbet i sagen her:

Mandag 5. december 2016:

* 19.30: Mikkel Starsø Renard møder op i Rødovre Skytteforening. Han kommer jævnligt i klubben.

* 21.15: Klubben opdager, at der er forsvundet et våben. En Hammerli 2085 kaliber 22-pistol er væk. Det er den pistol, som den nu 27-årige plejer at benytte. Klubben kontakter mandens mor, som han bor hos. Han er ikke hjemme.

* 23.16: Klubben har ikke hørt fra Mikkel Starsø Renard og anmelder nu tyveriet af pistolen til Københavns Vestegns Politi. Politiet beslutter ikke at gøre noget den aften.

Tirsdag 6. december 2016:

* 08.15: Den 43-årige hundefører Jesper Jul står ved sin patruljevogn på en stikvej mod Albertslund Politigård. En gerningsmand løber op til hundeføreren og skyder ham i hovedet på få meters afstand.

* 08.19: Politiets vagtcentral modtager telefonisk anmeldelse om, at en kollega er blevet skudt i hovedet. Samtidig modtager Region Hovedstadens akutberedskab meldingen og sender ambulance og akutlæge afsted.

* Efter skuddet taler Mikkel Starsø Renard i telefon med sin far. Han siger, at "der er sket noget". Faren ringer efterfølgende 112 og spørger, om der er sket noget. På det tidspunkt har politiet endnu ikke meldt noget ud offentligt om skyderiet.

* 08.25: Ambulancen kommer frem til gerningsstedet. Tre minutter senere når akutlægebilen frem.

* 08.37: Ambulance og akutlægebil kører fra stedet mod Rigshospitalets Traumecenter.

* 08.45: Mikkel Starsø Renards telefon søger på advokat Mette Grith Stages firma.

* 08.48: Hans telefon ringer til advokatfirmaet. Han får kun fat i en telefonsvarer. Nogle minutter senere ringer advokatfirmaet tilbage, og der er en samtale på et 1 minut og 50 sekunder. Det vides ikke, om det er Mette Grith Stage, han har talt med.

* 08.56: En politipatrulje pågriber Mikkel Starsø Renard i Taastrup nogle kilometer fra gerningsstedet. Han er svedig og opfører sig, som om han ikke ved, hvad der er foregået. Han siger, at han er ude at løbe. Herefter har han ikke villet udtale sig.

* 09.02: Den sårede politimand ankommer til Rigshospitalet, hvor han modtager behandling og gennemgår flere operationer.

Onsdag 7. december 2016:

* 08.30: Mikkel Starsø Renard bliver ført ind i et retslokale ved Retten i Glostrup. Han er omgivet af politifolk. Dusinvis. Flere har hjelme og skimasker på.

* 09.50: Dommer Anne Horstmann bestemmer, at han skal varetægtsfængsles. Hun vurderer, at der er en særlig bestyrket mistanke om, at manden er skyldig i at have forsøgt at dræbe hundeføreren.

* 14.18: Politimanden bliver erklæret for død på Rigshospitalet. Hans pårørende er til stede, da det sker.

Tirsdag 27. juni 2017:

* Anklagemyndigheden rejser tiltale i sagen.

Tirsdag 15. september 2017:

* Retten i Glostrup idømmer Mikkel Starsø Renard en forvaringsdom for drabet. I en mentalundersøgelse er han blevet vurderet til at være til fare for andre personers liv eller helbred. Han anker dommen.

* Den 27-årige erkender at have skudt betjenten, men mener, at der er tale om grov vold med døden til følge. Han erkender ligeledes våbentyveri.

Mandag 12. februar 2018:

* Østre Landsret begynder ankesagen. Der ventes at falde dom 15. februar.

Kilder: Københavns Vestegns Politi, Region Hovedstadens akutberedskab, Retten i Glostrup.

/ritzau/