Oscar-favorit bliver skolepensum

Underholdning
Filmen "12 Years a Slave" er baseret på en sand historie og handler om en fri, sort mand, som bliver bortført og solgt til slaveri på en bomuldsfarm i det sydlige USA. (Foto: Foto: Jaap Buitendijk AP)

Filmen "12 Years a Slave" kommer på skoleskemaerne hos amerikanske skoleelever.

Filmen "12 Years a Slave", som er nomineret til ni Oscar-statuetter, er blevet rost af danske og udenlandske anmeldere. Men for at det ikke skulle være nok, kommer den brutale Oscar-favorit også til at være en del af amerikanske skoleelevers pensum. Det skriver Time Magazine.

Når filmen er udkommer på dvd, bliver den sendt ud til alle amerikanske high schools, det oplyser skolebestyrelsernes organisation til Time.

Det er ikke kun filmen, der havner i skolerne. Den selvbiografiske bog af Solomon Northup, som filmen er baseret på, bliver nemlig også sendt rundt til uddannelsesstederne.

- Det giver high school-lærerne en masse muligheder, siger formanden for organisationen, Tom Gentzel, til magasinet og oplyser, at det vil være op til de enkelte skoler at vurdere, om filmen skal være en del af undervisningen.

Filmens instruktør, Steve McQueen, vil glæde sig over det, hvis beretningen kommer på skoleskemaerne.

- Siden jeg læste "12 Years a Slave" for første gang, har det været min drøm, at der skulle undervises i den på skolerne, har instruktøren udtalt tidligere.

Filmen "12 Years a Slave" er baseret på en sand historie og handler om en fri, sort mand, som bliver bortført og solgt til slaveri på en bomuldsfarm i det sydlige USA.

Newspaq