Op mod 20 grader: Årets varmeste dag

Nyheder
Vi kan mandag se frem til den varmeste dag i et halvt år. (Foto: Ritzau Scanpix)

Mandag bliver årets hidtil varmeste dag og visse steder i landet kan man se frem til temperaturer omkring de 20 grader.

Ugens første dag lægger godt fra land rent vejrmæssigt, og over hele landet kan man se frem til masser af sol og temperaturer mellem 13 og 18 grader. Og i Sønderjylland kommer man i nærheden af sommerlige tilstande med temperaturer, der nærmer sig 20 grader. Det vil ifølge TV2-vejret være første gang siden 22. september sidste år, at vi kommer over 20 grader.

Koldest bliver det ved kyster med pålandsvind. Vinden bliver let til frisk fra syd og sydøst og aftager en smule i løbet af dagen. 

- Det bliver en rigtig flot dag, der er ikke en sky over Danmark, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Anja Bodholdt til Ritzau.

Og det flotte vejr fortsætter de kommende dage, hvor der loves masser af sol, men dog med lidt lavere temperaturer end mandag. Når vi kommer frem til Skærtorsdag og Langfredag bliver det dog lidt mere ustadigt.  

Selv om temperaturerne når ganske højt op i dagtimerne, er der også risiko for nattefrost i løbet af ugen - og det drejer sig om nætterne til onsdag, fredag og lørdag.