Nyt om prins Felix: Går ikke i storebrors fodspor

Underholdning
Prins Felix har endnu ikke valgt studieretning. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

Prins Felix bliver den første i familien til at starte på Gammel Hellerup Gymnasium. Hans storebror, prins Nikolai, blev for nylig student fra Herlufsholm.

Som den første i kongehusets nye generation blev prins Nikolai student i slutningen af juni med et tital i huen efter tre års gymnasiegang på kostskolen Herlufsholm.

Efter sommerferien starter prins Nikolais ældste lillebror, prins Felix, på Gammel Hellerup Gymnasium.

Prinsernes far, prins Joachim, har hverken taget sin studentereksamen fra kostskolen Herlufsholm eller Gammel Hellerup Gymnasium, men derimod fra Øregaard Gymnasium ligesom sin storebror, kronprins Frederik, hvorfra de begge fik studenterhuen sat på hovedet i sommeren 1986.

Dronning Margrethe blev nysproglig student i 1959 fra Zahles Skole som privatist.

Dronningens svigerdøtre har også lignende gymnasiale baggrunde.

Kronprinsesse Mary gik fra 1983 til 1986 på Taroona High School i Hobart på den australske ø Tasmanien og fortsatte herefter med studier på Hobart Matriculation College i to år.

Prinsesse Marie har gået i grundskole i Frankrigs hovedstad, Paris, fra 1981 til 1989, hvorefter hun flyttede og startede på Beau-Soleil International Boarding School i Villars, Schweiz. Hun gik på kostskolen frem til studentereksamen i sommeren 1993.

Grevinde Alexandra har for nylig fortalt til ugebladet Se og Hør, at prins Felix endnu ikke har valgt studieretning.

/ritzau/