Prins Nikolai afslører: Her er mit valg af uddannelse
Prins Nikolai tager tilbage til Jylland for at tage en militæruddannelse på Hærens Sergentskole i Varde. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Prins Joachim og Grevinde Alexandras ældste søn vil hjem til Jyllands for at starte på Hærens Sergentskole i Varde.

Prins Nikolai agter at tage en militæruddannelse, når han har færdiggjort gymnasiet. Det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge JydskeVestkysten har Prinsen i et email-interview med ugebladet Tæt På svaret på en række spørgsmål om sin fremtid.

- Efter min gymnasieuddannelse er min plan at påbegynde en toårig reserveofficer-uddannelse på Hærens Sergentskole i Varde, skriver det unge royale skud til bladet.

Prins Nikolai boede en stor del af sin opvækst på Schackenborg Slot i Møgeltønder, så det kan siges, at han nu vender tilbage til Jylland.

Han bliver efter planen student til sommer fra Herlufsholm ved Næstved.

Går i familiens fodspor

Den unge prins er ikke den første i familien, der har taget en uddannelse på Hærens Sergentskole. Hans onkel, Kronprins Frederik, og egen far, Prins Joachim, har taget en uddannelse derfra tilbage i 1980’erne, hvor skolen lå placeret i Sønderborg.

I sommer fyldte Prins Nikolai 18 år, og han er den første prins i mere end 100 år, der ikke modtager apanage længere. Derfor skal han tjene sine egne penge.

For nyligt kunne prinsen spottes på catwalken til modeugen i London, hvor han gik under Burberrys show. Han har også fået træning af Scoop Models, ligesom han snart kommer til at være model for det danske tøjmærke Won Hundred.

Modelkarrieren vil dog blive lagt på hylden, når den royale sønderjyde vender tilbage til Jylland.