Ny skade sender Løchte i ottendedelsfinalen ved Wimbledon

Sport

Frederik Løchte Nielsen og hans britiske makker Joe Salisbury har igen profiteret af en skadet modstander.

Selv om Frederik Løchte Nielsen og hans doublemakker Joe Salisbury endnu ikke har prøvet at spille en hel kamp ved Wimbledon, er parret klar til ottendedelsfinalen.

Den dansk-britiske konstellation besejrede fredag indiske Rohan Bopanna og franske Edouard Roger-Vasselin, da førstnævnte trak sig med en skade i begyndelsen af tredje sæt.

Dermed blev kampen næsten en gentagelse af opgøret i første runde mod Julien Benneteau og Adrian Mannarino, der også trak sig efter en skade hos førstnævnte franskmand.

Meget tyder dog på, at Løchte og Salisbury ville have vundet fredagens opgør uanset.

Da kampen blev afbrudt, førte de med 2-0 i sæt og havde overtaget i kampen, der blev spillet på Wimbledon-anlæggets bane 7.

Parret satte sig på opgøret fra start og brød tidligt modstandernes serv.

Frederik Løchte Nielsen havde i kampens start godt nok vanskeligt ved at holde sin serv inden for linjerne, hvilket resulterede i otte breakbolde til modstanderne.

De formåede dog ikke at omsætte en eneste af dem til point, og derfor gik første sæt til den tidligere danske Wimbledon-vinder i double og hans makker.

I andet sæt lykkedes det begge par at bryde modstandernes serv en enkelt gang.

Lige inden sættet skulle afgøres i tiebreak, måtte Bopanna have assistance af en fysioterapeut, tilsyneladende på grund af rygproblemer.

Han fuldførte dog sættet, men i begyndelse af tredje måtte han opgive at fuldføre.

Løchte og Salisbury skal i næste runde møde det rutinerede og sjetteseedede colombianske par Juan Sebastián Cabal og Robert Farah.

De tabte finalen ved Australian Open tidligere i år, men er aldrig nået længere end til tredje runde de seks gange, de indtil nu deltaget i Wimbledon-turneringen.

/ritzau/