Ifølge de irske myndigheder er der mellem 80 og 200 gange mere dioxin end de tilladte grænseværdier i det irske svinekød, som er kommet til Danmark siden 1. september.
De høje grænseværdier stammer formentlig fra dioxinforurenet foder, som nogle besætninger i Irland har anvendt.
Fødevarestyrelsens regionale kontrolafdelinger har mandag været i tæt kontakt med samtlige danske importører af irsk svinekød.
"Sammen med importørerne gennemgår vi deres distributionslister, så de i løbet af dagen kan kontakte de aftagere, som de har solgt kødet til," siger beredskabschef fra Fødevarestyrelsen, Kim Vandrup Sigsgaard.
Han forventer, at alt irsk svinekød kan være trukket tilbage fra hylderne i løbet af mandagen og tirsdagen.
"Dioxin er en kræftfremkaldende miljøforurening, som kun i meget store mængder er akut giftig. Men alligevel gælder det absolut om at undgå fødevarer med så højt dioxinindhold, som der er tale om her," siger kontorchef Per Henriksen fra Fødevarestyrelsen.
Derfor skal forbrugere, der har fersk irsk svinekød, bacon eller produkter, der kan indeholde irsk svinekød, kassere det.
Ifølge Fødevarestyrelsens oplysninger er der importeret 650 tons irsk svinekød til Danmark de seneste tre måneder.
SF har kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd om sagen. Partiet ønsker blandt andet svar på, om nogle danskere allerede har spist kødet.