Minister til SF-profil: "Hvem fanden er du?"

Jacob Mark (SF) har lært at huske det pæne arbejdstøj på den hårde måde. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/arkiv)

Det er ikke altid let at være ny på borgen. Det har en ung SF-politiker erfaret.

Et par hullede bukser og en smart poloskjorte fik SF's uddannelses- og forskningsordfører, Jacob Mark, på dybt vand i forbindelse med en underretning i Statsministeriet. Det fortæller den unge SF'er, der har siddet i Folketinget siden 2015, til Altinget.

Socialrådgiver: Kommunerne begår socialt bedrageri mod borgerne

Den 26-årige politiker fortæller til mediet, at han en mandag morgen var taget ind på Christiansborg for at hente en computer, da han skulle arbejde hjemmefra. 

 - Så jeg havde bare nogle jeans på, hvor der var huller i, og en Ralph Lauren polo. Jeg har lignet en, der lige var kommet ud af gymnasiet. Og så ringer Pia (Olsen Dyhr, formand for SF, red.) og siger, ’Jacob, du er nødt til at gå op i Statsministeriet om fem minutter, fordi vi skal underrettes om grænsekontrollen’, siger han til Altinget.

Derefter fløj politikeren rundt på alle partifællernes kontorer i jagten efter en pæn skjorte. Der var ikke held i sprøjten, og Jacob Mark måtte troppe op til mødet, som han var.

Her skulle han sidde til bords med tre ministre og spidser fra flere af de andre partier. Heriblandt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF).   

- Jeg var ret ny, så der var ikke en kæft, som vidste hvem jeg var. Også en af ministrene, der tydeligvis ikke har set mig før. ’Hvem fanden er du’, spørger han, fortæller Jacob Mark til Altinget.

Ministeren ringede dog efterfølgende til Pia Olsen Dyhr og undskyldte, forklarer SF'eren.

Avisen.dk har spurgt Jacob Mark om identiteten på den kollega, der kom med bemærkningen, men ministernavnet forbliver hemmeligt, lyder svaret.