Millioner af job udslettes: Kun én branche går fri

(Foto: Foto: Aly Sung/Scanpix)

Om bare tre år vil kunstig intelligens have udslettet flere millioner af job. Men den kunstige intelligens vil også skabe nye job.

Arbejdsmarkedet er under forandring og udviklingen går stærkt. 

De teknologiske fremskridt sker hurtigere og hurtigere, og det betyder, at der i løbet af de kommende år vil blive udslettet job i millionvis.

Det skriver Finans.dk.

Men den kunstige intelligens, som vil fjerne alle disse job, vil også skabe nye, fremgår det af en ny rapport fra rådgivningsvirksomheden Gartner, som erhvervsmediet har læst.

“Kunstig intelligens vil frem mod 2019 eliminere flere job, end der skabes, men Gartner vurderer, at antallet af job, der skabes på grund af kunstig intelligens, i 2020 er nok til at opveje underskuddet," står der ifølge Finans i rapporten.

Helt konkret vurderer virksomheden, at 1,8 millioner job forsvinder i 2020, mens der vil blive skabt 2,3 millioner nye job samme år på grund af den kunstige intelligens.

Det betyder altså, at der bliver skabt 500.000 flere job, end der forsvinder.

Der skal være stor forskel på, hvordan forskellige brancher rammes. Men ifølge Gartner skulle det være sikkert og vist, at social- og sundhedssektoren går fri.