Medlidenhed med Meghan

Underholdning
Briterne har stemt på, hvilken person, der i løbet af året er blevet mest uretfærdigt behandlet. (Foto: Scanpix)

Briterne synes, det er synd for Harrys kone.

Den amerikanske skuespiller er blevet målt og vejet siden hun i 2018 giftede sig med den engelske prins Harry. Også mere, end hun fortjener. Det mener et flertal af briterne.

En afstemning har givet hende førstepladsen blandt personer der i løbet af året er blevet behandlet mest uretfærdigt Det skiver den engelske avis The Mirror.

På listen, hvor 50 procent af briterne har stemt på Meghan Markle, findes også den engelske dronning og den unge svenske klimaaktivist Greta Thunberg.

Raser mod medierne

Den 37-årige skuespiller har fyldt alverdens spalter siden romancen med Harry kom frem. Og det er ikke småting Meghan Markle har måtte læse om sig selv.

Mediedækningen har været enorm og kritikerne har ikke holdt sig tilbage. Hun er blevet vurderet på alt lige fra sit valg af farven på sin neglelak til den måde, hun holder sin baby, sønnen Archie på.

Værst har det dog været at se overskrifter om kriser og svigt i hendes lidt brogede familieliv. Både hendes halvsøster, halvbror og far har været i medierne og fortælle om deres ikkeeksisterende relation til Meghan efter hun mødte Harry.

Med prins Harrys støtte blev der i efteråret sat en form for stopper for den massive mediedækning af hendes familiære forhold.

Prinsen valgte nemlig at sende en pressemeddelelse ud, hvor han i korte træk bad medierne om at slappe lidt af.

Lagde sag an

- Jeg mistede min mor, og nu ser jeg min hustru blive offer for nogle magtfulde kræfter, lød det blandt andet i prinsens pressemeddelelse, med henvisning til at mange mente, at det var paparazzi-fotografer, der var skyld i den trafikulykke, der kostede prinsesse Diana livet i 1997.

Samtidig kom det frem, at Meghan og Harry lagde sag an mod blandt andet den engelske avis Mail on Sunday for at skrive usande og nedsættende historier om Meghan. Parret er også utilfredse med, at avisen har bragt dele af et brev, som hun har skrevet til sin far.

Parret sagsøgte få dage efter yderligere to engelske medier, som de blandt andet mere har aflyttet deres telefoner.