Måtte fyre ansatte og lukke kæde: Nu tjener søskendepar millioner

Koncernen bag tøjkæden Kaufmann har en kæmpe millionomsætning. (Foto: Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Den 110 år gamle modekoncern, Axel Kaufmann, har været igennem en hård medfart op til den store omsætning, der er i dag.

Succes kræver hårdt arbejde og ofre.

Det har søskendeparret Henrik og Anne Mette Kaufmann mærket på egen krop. Succesen har krævet lukning af en hel kæde og fyringer af mange medarbejdere. Det skriver Finans.dk.

Søskendeparret er børnebørn af Axel Kaufmann, der i 1908 åbnede en lille butik i Aarhus. Den blev senere til den store familieejede modekoncern, der ejer tøjforretningerne Kaufmann og Quint.

I dag omsætter kæden for mange millioner og indbringer ligeledes søskendeparret et millionbeløb. I det seneste regnskabsår kunne kæden bryste sig af en omsætning på over 500 millioner kroner.

For fire år siden havde Axel Kaufmann Aps et stort millionunderskud, der tvang duoen til at lukke en hel butikskæde og fyre en masse medarbejdere. Butikskæden Quintess solgte kvindetøj og var modstykke til Quint, der sælger herretøj.

Sparerunde virkede

Lukning af den ene butikskæde og afskedigelse af mange medarbejdere virkede. I det nye regnskab skriver ledelsen, at Kaufmann-koncernen vokser i et ”stærkt konkurrencepræget marked”, som giver plads til at opgradere butikkerne og åbne nye.

Finans.dk skriver, at Kaufmann-ejerne ikke regner med skyhøj vækst.

Henrik Kaufmann er administrerende direktør i koncernen, og Anne Mette Kaufmann er bestyrelsesformand. I dag dækker koncernen over 18 Kaufmann-butikker og 23 Quint-butikker på landsplan. Koncernen driver også to Axel-butikker i henholdsvis København og Aarhus. I alt er der 276 medarbejdere ansat.