Lyver for at få jobbet: Denne gruppe danskere pynter mest på CV'et

Det kan være risikabelt at lyve og overdrive på sit CV, advarer en ledelsesekspert. Syv procent af danskerne indrømmer, at de har gjort det. (Foto: Foto: Scanpix/Modelfoto)

1 ud af 14 danskere lyver i deres CV, viser en ny meningsmåling. Men det er mere udbredt blandt én bestemt gruppe danskere.

Konkurrencen om at få et job er hård. Så hård, at nogle danskere tager mere beskidte metoder i brug for at slå konkurrenterne.

Syv procent af danskerne i job indrømmer, at de har løjet i deres CV. Det skriver mediet Detailfolk på baggrund af en undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

Undersøgelsen viser, at der ikke er forskel på, hvor meget mænd og kvinder lyver, og heller ikke på jyder og københavnere. Til gengæld hænger et ærligt CV tilsyneladende sammen med alder: Blandt de 18-29-årige er det nemlig hele 12 procent, som har pyntet på CV'et, mens det kun gælder 5 procent af danskerne over 50 år.

Løgn kan give bagslag

"Generelt er de unge mere overmodige end de ældre, når de søger job. Samtidig er Facebook-generationen jo vant til at færdes frit på de sociale medier. Her er der en tydelig tendens til, at man udstiller et mere flatterende image af sig selv, end virkeligheden nogle gange kan bære," siger ledelsesekspert i Deloitte, Kim Domdal, i en pressemeddelelse.

Han advarer mod at lyve på CV'et, da det kan give bagslag, hvis du bagefter ikke kan leve op til chefens forventninger.

Til gengæld er det helt accepteret, at du "sælger" dig selv ved at fremhæve dine bedste sider - men hold dig til sandheden, lyder hans råd.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.004 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.