Christine snydt af falsk jobopslag: Fupmagere ude efter penge

Efter et langt ansættelsesforløb opdagede Christine, at stillingsopslaget var det rene fup.
Christine og hendes familie troede, de skulle flytte til Kina - men så viste det sig, at hendes nye job var fup.
Christine og hendes familie troede, de skulle flytte til Kina - men så viste det sig, at hendes nye job var fup. Foto: Scanpix/Modelfoto

Det, hun troede var et skridt på vejen til drømmejobbet, var tæt på at blive et mareridt. Christine blev nemlig snydt af en fup-jobannonce. Det skriver fagbladet Djøf-bladet.

Christine, som ønsker at optræde anonymt af hensyn til sin jobsøgning, havde tidligere arbejdet i FN og havde længe drømt om igen at få et FN-job. Hun søgte derfor forskellige stillinger, og fik for et par måneder siden en mail om, at hun var i betragtning til en stilling i FN-kommissionen for Bæredygtig Udvikling. Derfor startede hun spændt rekrutteringsforløbet og fik tilsendt papirer om løn, træningsforløb og så videre.

Alt så reelt ud, og hverken Christine eller hendes fagforening fattede mistanke.

Nå, ja, P.S.: Send penge til husleje

Jobbet var i Beijing i Kina, så mange praktiske ting skulle løses for Christine og hendes familie. Først flere uger inde i forløbet fik hun mistanke, skriver Djøf-bladet.

Arbejdsgiveren havde nemlig ikke oplyst et telefonnummer eller en konkret adresse på det sted, Christine skulle arbejde. Hendes mistanke blev bekræftet, da hun fik en mail om, at firmaet havde en boligordning til de udenlandske ansatte, og at der skulle betales husleje et år forud, så hun blev bedt om at sende penge. Det gjorde hun heldigvis ikke.

Jobopslaget og jobbet viste sig at være rent fup. Christine er ærgerlig over, at forløbet har kostet tid, kræfter og skuffelse, men glad for, at fupmagerne ikke fik penge ud af hende. Hendes fagforening Djøf advarer mod, at nogle fupannoncer er så gennemførte, at de kan være svære at gennemskue.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.