Lokofører-Peter efter hastemøde: DSB gør os utrygge

Peter Kanstrup, lokomotivfører i DSB. (Foto: Foto: Privat)

Peter Kanstrup er lokomotivfører og tillidsmand hos DSB. Han fortæller om en stor utryghed blandt DSBs lokomotivførere, efter toggiganten har opsagt samtlige overenskomster og aftaler på området.

Peter Kanstrup er lokomotivfører i DSB. Han var med på det møde i Fredericia, som fandt sted torsdag aften om den igangværende konflikt mellem DSB og lokomotivførerne.

Peter Kanstrup fortæller, at stemningen på mødet var fyldt med frustration og utryghed. 

- Folk er utrygge for, hvad der kommer til at ske med vores løn og arbejdsvilkår, siger Peter Kanstrup til Avisen.dk

Utilfredsheden blandt DSB-medarbejderne er opstået over en længere periode med dårlige medarbejdertilfredshedsundersøgelser, oplyser Peter Kanstrup. Men situationen spidsede til, da DSB meldte sig ind i Dansk Industri i slutningen af 2017.

- DSB har benyttet lejligheden til at opsige alle overenskomster, aftaler og kutymer på vores område. Det er sket uden nogen form for dialog. Det skaber kæmpe mistillid blandt medarbejderne, det skaber utryghed, fortæller Peter Kanstrup.

Han fortæller, at stemningen på mødet primært var præget af utryghed.

- Men vreden ligger jo lige ved siden af frustrationerne, forklarer han.

Han vil ikke udtale sig om, hvorvidt det forringede arbejdsmiljø har noget med de mange sygemeldinger blandt DSBs lokomotivførere i disse dage.  

Kontrolfunktioner overtager DSB

Han er ærgerlig over situationen, fordi han er glad for sit job som lokomotivfører. Men han beskriver samtidig et arbejdsmiljø, som er gået ned af bakke over en lang periode.

Jobbet som lokomotivfører har altid været præget af stor fleksibilitet og frihed, forklarer Peter Kanstrup. Men i takt med, at der er kommet flere og flere kontrolkrav, er den frihed svundet ind.

- Der er kommet mange kontrolfunktioner i forhold til, hvad man gør, hvornår man gør det. Der er efterhånden et meget omfattende tidshysteri i DSB, og det skaber et pres, siger Peter Kanstrup og fortsætter:

- Det er min subjektive opfattelse, at flere og flere medarbejdere bliver påvirket af det tidspres, fortæller han.