Løkke udskyder endnu en sag før et politisk tungt efterår

Det bliver et travlt efterår for den smalle Venstre-regering, som udsætter lovbehandlingen af planloven.

Regeringen udskyder nu en liberalisering af planloven, som ellers var ventet inden for en måneds tid.

Ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet er forventningen, at forhandlingerne falder på plads inden sommerferien, men lovbehandlingen kan først nås efter.

Det er i forvejen et politisk tungt efterår, der venter regeringen, som skal tage fat på en skattereform, pensionsreform, ejendomsvurderinger, PSO-afgiften og endelig forhandlingerne om finansloven.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskyder planloven i en redegørelse for april til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

- Ændring af lov om planlægning (liberalisering af planloven) forventes ikke længere fremsat i indeværende samling, lyder det.

Dermed står det ikke klart, om planloven udskydes til efteråret eller senere, da det blot fremgår, at det ikke bliver i den indeværende samling.

Forhandlingerne trækker ud ifølge Brian Weichardt, politisk redaktør på Radio24syv, hvilket får regeringen til at flytte forhandlingerne fra "det forsømte forår".

- Det betyder så, at der forsvinder endnu en ting, fra hvad man kunne kalde det forsømte forår. Det kan i stedet ryge over i den store pulje til efteråret, hvor man i forvejen forventer rigtig mange forskellige ting, der skal falde på plads, siger han.

Dermed bliver det et utroligt travlt efterår for regeringen, lyder det.

- Det bliver spændende at se, om man kommer ud på den anden side med den ensomme Venstre-regering intakt.

- Med alle de ting, der skal falde på plads om topskattelettelser, asyludgifter, 2025-plan og alle de andre ting, vi går og venter på, siger Brian Weichardt.

De første forhandlinger om planloven har allerede været i gang. Regeringen har fokus på, at ændringerne i planloven skal gavne landområderne.

Regeringen lægger blandt andet op til at tillade dobbelt så store butikker som nu. I dag sætter planloven en grænse på 1000 kvadratmeter for enkeltstående dagligvarebutikker, men det vil Venstre hæve til 2000 kvadratmeter.

Derudover vil regeringen hæve grænsen for størrelsen på dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre fra 3500 til 5000 kvadratmeter.

/ritzau/