Løkke får smæk af blå vælgere: "Han er kronisk upopulær"

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får kun opbakning fra 23 procent af vælgerne, viser en måling foretaget af Norstat for Altinget. Heller ikke i egne rækker har han prangende opbakning. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

Regeringens største støttepartis vælgere er ikke begejstrede for den siddende statsminister, viser måling.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) scorer ikke højt i popularitetsmålinger. Heller ikke blandt vælgerne i blå blok, viser en ny måling foretaget af Norstat for Altinget.

Blandt de borgerlige er det især DF-vælgerne, der tvivler på Løkkes statsministerevner. Således er det kun 26 procent af Dansk Folkepartis vælgere, der vil have ham som statsminister.

Løkke er "kronisk upopulær" blandt DF-vælgerne, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein:

- Det har han været lige siden bilagssagerne, og det ændrer sig tydeligvis ikke.

- Hvis det fortsat ser sådan ud, når valget udskrives, bliver Thulesen (DF-formand Kristian Thulesen Dahl, red.) nødt til at overveje, om han også skal pege på Løkke næste gang, siger Erik Holstein til Altinget.

Opbakningen er en hel del bedre, men ikke ligefrem prangende, når det kommer til Venstres egne vælgere. Her er det 74 procent, der gerne ser Lars Løkke som statsminister.

- Det er altså usædvanligt, at de ikke bakker mere enstemmigt op bag deres siddende statsminister. Det her skal sammenholdes med, at det er under tre år siden, Løkke var rasende populær, siger Erik Holstein til Altinget.

Opbakningen til den siddende statsminister ligger på 60 procent blandt De Konservatives vælgere og 46 procent blandt de, der stemmer Liberal Alliance.

Altinget foretager løbende popularitetsmålinger af statsministerkandidaterne, og her har Løkke længe ligget lavt. I den nyeste måling får han opbakning fra 23 procent af vælgerne, mens S-formand Mette Frederiksen har opbakning fra 31 procent.

I målingen er vælgerne blevet spurgt, hvem de foretrækker som statsminister, hvis der var valg i morgen. 26 procent vil have en anden kandidat end Løkke og Frederiksen, mens 21 procent svarer "ved ikke".

/ritzau/