Levestandarden falder for disse pensionister

Folk med høje lønninger kan se frem til et fald i levestandarden, når de går på pension.

Dem der får den bedste løn, mens de er på arbejdsmarkedet, er også dem, der kan se frem til det største fald i levestandard, når de går på pension.

Det skriver Berlingske lørdag.

For en opgørelse hos to af landets største pensionsselskaber, Danica og PFA Pension, viser, at de borgere med en årsindkomst over 325.000, sparer for lidt op til alderdommen.

Kun 38,1 pct. med løn mellem 350.000-500.000 vil kunne opretholde den samme levestandard, som da de var på arbejdesmarekdet.

Med andre ord kan 61,9 pct. af de højtlønnede se frem til at have færre penge mellem hænderne, når de går på pension. 

- Når man har en løn i det lavere niveau, ser pensionsordningerne, med de offentlige ydelser vi har i Danmark, forholdsvis fornuftige ud. De lavtlønnedes lod er, at de ganske vist har en relativt høj nettodækningsgrad, men de er så også nødt til at følge staten så at sige, fordi de er så afhængige af de offentlige ydelser, siger Carsten Holdum, der er forbrugerøkonomi hos PFA, til Berlingske.

Hos PFA er reglen, at man skal spare 70 procent op af den tidligere indkomst, hvis man ikke skal vinke farvel til sit vanlige liv.

- Problemet er stigende i takt med, at lønnen stiger. Pensionsordningen vil ikke være tilstrækkeligt til at bevare levestandarden, siger han til Berlingske.