Landmænd med traktorer indtager del af Barcelona

Landmændene siger, at de vil beskytte valglokalerne ved søndagens planlagte afstemning om uafhængighed.

Et stort antal catalanske landmænd har indtaget dele af Barcelonas centrum med traktorer for at tilkendegive deres støtte til planerne om en stærkt omstridt folkeafstemning om Cataloniens løsrivelse fra Spanien.

Landmændene siger, at de vil beskytte valglokalerne ved søndagens planlagte afstemning, som de spanske myndigheder vil forhindre.

Traktorerne kørte ind i storbyens centrum fredag, da titusinder af catalanske separatister deltog i en demonstration forud for søndagens afstemning om uafhængighed.

Her kørte landmændene nedad Barcelonas brede boulevarder i deres traktorer.

Spansk politi gennemførte lørdag en razzia på den catalanske regerings center for telekommunikation og information, rapporterer avisen La Vanguardia, som henviser til radiostationen RAC1.

Politiet og indenrigsministeriet har ikke bekræftet oplysningerne om razziaen.

- Under disse meget intense og stærkt følelsesmæssige øjeblikke, mærker vi, at det, som vi engang troede blot var en drøm, virkelig er inden for rækkevidde, sagde den catalanske leder, Carles Puigdemont, til en jublende folkemængde, da han fredag aften afsluttede sin kampagne.

Over 2000 mennesker, som er imod en løsrivelse af Catalonien, holdt et separat møde, som var organiseret af Ciudadanos, der er det største oppositionsparti i regionen.

Krisen opfattes som en af de alvorligste i Spanien siden genindførelsen af demokrati i 1975 efter Francisco Francos død.

- Der er intet som kan retfærdiggøre, at man krænker en så fundamental rettighed, som retten til at stemme, siger en 29-årig dramastuderende, Omar Sanchis.

Myndighederne i Madrid har givet politiet instrukser om at sikre, at ingen stemmer blev afgivet ved afstemningen, som landets domstole har erklæret forfatningsstridig.

Politiet har sendt tusindvis af betjente til regionen for at håndhæve ordren fra premierminister Mariano Rajoys regering.

/ritzau/AFP