Krisemøde på erhvervsskole: "Jeg tvivler på ledelsen og deres løfter"

Zarah Jørgensen er glad for at blive hørt, men venter og ser om ledelsen vil gøre noget for elevernes undervisning. (Foto: Foto: Privat )

Møde om problemer med undervisning og fysiske forhold på fynsk erhvervsskole fik en blandet modtagelse fra eleverne. Skoleledelsen lover, at der vil blive rettet op på problemerne.

Det har ikke været en flyvende skolestart for eleverne på teknisk design-uddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Odense.

Elever i oprør: Kaotisk undervisning på skole

Problemer med manglende undervisning og dårlige fysiske forhold i klasselokalerne ledte tirsdag til et møde mellem repræsentanter fra skolens ledelse og eleverne. Teknisk Landsforbund, der er elevernes fagforening, havde også en repræsentant til stede.

Zarah Jørgensen læser til teknisk designer. Hun har tidligere fortalt om elevernes utilfredshed med undervisningen til Avisen.dk.

Hun er glad for, at skolen indkaldte til møde, men savner konkrete svar på, hvad ledelsen vil gøre, for at rette op på problemerne.

- Jeg tvivler på ledelsen og deres løfter. Nogle af eleverne er håbefulde, nogle ved ikke, hvad de kan forvente, og andre er frustrerede over de manglende svar på de mange kritiske spørgsmål, vi havde. Centerchefen (Bo Nørregaard Jensen red.) kom ikke med mange løsninger, men ville i stedet vende tilbage, siger Zarah Jørgensen til Avisen.dk.

Sagen strækker sig tilbage til maj måned i år, hvor flere elever klagede over mangelfuld undervisning og manglende respons på afleverede opgaver. Ifølge eleverne kom der ingen reaktion, hvilket skolen siden har erkendt og beklaget.

De blev herefter indkaldt til møde efter henvendelser fra Avisen.dk til skoleledelsen.  

Kommunikationschef på Syddansk Erhvervsskole, Lars Havelund, forsikrer, at skolen vil handle hurtigt på elevernes klager.  

- Vi lover, at der vil komme styr de udfordringer, som eleverne oplever. Hvis de tænker, at der kun sker noget, når man går til pressen, så er det op til os at overbevise dem om det modsatte, siger han til Avisen.dk.

Han tilføjer, at eleverne nu er blevet udstyret med en mail og et telefonnummer på en i ledelsen, som de kan kontakte, hvis der opstår problemer med undervisningen, eller andre ting i skoletiden.

Styr på tingene

Ved skolestart i begyndelsen af august herskede der stadig problemer med undervisningen. Zarah Jørgensen har talt med elever, der ikke at have fået undervisning i fire uger, fortæller hun til Avisen.dk.

Det var et af punkterne, som blev taget op under gårsdagens møde.

- De lyttede og noterede, og det var dejligt endelig som elev at føle man blev hørt, men jeg er dog ked af, at der skulle så meget til før det skete. Jeg vælger at holde igen med mine forventninger, da jeg ikke ønsker at blive skuffet, siger Zarah Jørgensen.    

Jannik Frank Petersen er afdelingsformand i Teknisk Landsforbund Fyn, og repræsenteret i Syddansk Erhvervsskoles uddannelsesudvalg for teknisk designer-uddannelsen. Han er tryg ved, at skoleledelsen vil gøre noget ved problemerne.

- Eleverne havde hold i deres klager, men jeg er sikker på, at skolen har hørt dem, og vil handle på dem, siger Jannik Frank Petersen.