Kommune anmeldt for at sende arbejdsløse i nyttejob uden ordentlig sikkerhed

Michael Rerup: Hvad vil kommunen gøre, hvis en af de unge bliver kørt ned? (Foto: Foto: PR)

Gribskov Kommune overholder ikke reglerne, når den sender "nyttearbejdere" ud for at rense grøfter.

Ifølge Netavisen Gribskov har næstformanden i den lokale afdeling af Dansk Folkeparti, Michael Rerup, meldt Gribskov Kommune til Arbejdstilsynet.

Michael Rerup siger til netavisen, at anmeldelsen er indgivet fordi Gribskov Kommunes Interne Servicevirksomhed (GIV) sender arbejdsløse i nyttejob ud uden korrekt sikkerhedsudstyr og kurser.

- Det kan da ikke være rigtigt, at Arbejdstilsynets regler ikke gælder for nyttearbejdere, der hverken får sikkerhedstøj eller kursus, som de har krav på. Folk er jo sat i nyttejob af kommunen, og GIV er arbejdsgivere på lige vilkår med alle andre. Hvad vil kommunen gøre, hvis en af de unge bliver kørt ned som konsekvens, spørger Michael Rerup.

De arbejdsløse sendes ud for at rense grøfter og samle affald, men ifølge Michael Rerup er de ikke iført reflekterende tøj.

Dansk Folkeparti beskylder også GIV for manglende sikkerhedsfodtøj, manglende kurser i relation til at arbejde nær en vej samt manglende håndbog, der informerer medarbejderne om, hvad de skal gøre i tilfælde af ulykker, skriver Netavisen Gribskov.

Ifølge jobcenterets chef, Peter Steen Olsen, overholder GIV reglerne:

– Vores tolkning er, at vi overholder reglerne. Medarbejderne har påbud om at holde sig væk fra vejene. Arbejdsopgaverne er desuden ikke ændret væsentligt siden  Arbejdstilsynet var forbi i 2016, og de er meget velkomne til at komme forbi igen. Og skulle der være noget, så får vi det selvfølgelig rettet, siger centerchefen.