Tirsdag middag fremlagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) et oplæg kaldet "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab".
Udspillet, der skal illustrere, hvad Venstres nulvækst vil koste af velfærd, er på i alt 39 milliarder kroner.
15 milliarder kroner skal gå til bedre sundhed for kræftpatienter, ældre, kronikere mv. 5 milliarder kroner til børn, uddannelse og social mobilitet. 4 milliarder kroner til forskning, grøn omstilling og vækst. 15 milliarder til øget tryghed, socialt udsatte og uforudsete udgifter.
Avisen.dk gik på gaden for at høre danskernes holdning til udspillet.
Torben Saxtorff, miljømedarbejder i Københavns Kommune:

- Det falder i tråd med den vej, jeg mener, vores samfund skal bevæge sig i. Når Danmark ligger så højt blandt verdens mest velfungerende lande, er det fordi, vi har den danske model for arbejdsmarkedet og en stærk offentlig sektor. Jeg betaler min skat med glæde, og det på trods af, at min kone og jeg tjener omkring en million om året og derfor betaler rigtig meget skat. Der er ikke brug for skattelettelser til dem, der allerede har nok. Vi skal have en stærk offentlig sektor, der sikrer et anstændigt samfund, hvor der ikke er mennesker, som bor på gaden, eller unge, der aldrig får en uddannelse.
Torben følger ivrigt med i valgkampen og sidste gang delte han 15.000 flyers ud for i alt tre forskellige partier.
Julia Kleivan McIntyre, virksomhedspraktik:

- Det lyder som et fornuftigt udspil, men på den anden side har de også lovet så meget tidligere, som ikke blev til så meget. Jeg vil helt sikkert hellere have Helle Thorning som statsminister end Lars Løkke. Hvis han kommer til magten, så går det hele bare længere ned ad bakke i det offentlige, end det er i forvejen. Det er vigtigt, at vi prioriterer det offentlige. Det vil sige sundhedssystemet, handicappede, ældre og så videre.
Asger Mortensen, teaterteknikker:

- Det er en god ide at bruge penge på at løfte det offentlige i stedet for på skattelettelser. Min søster er sygeplejerske, og de har ekstremt travlt på hospitalerne og arbejder uden pauser. Det vil helt sikkert være godt med flere ansatte i blandt andet sundhedsvæsnet.
Asger er endnu ikke afklaret med, hvem han vil stemme på og overvejer flere forskellige partier.
Jette Andersen, jobkonsulent:

- Umiddelbart synes jeg, det er fornuftigt at prioritere det offentlige. Der er mange unge, som ikke er i sving, og det er vigtigt at skaffe nogle reelle arbejdspladser til dem, og det kan for eksempel være offentlige arbejdspladser. Det er der mere brug for end skattelettelser.