Giv gerne større bøder og tag gerne knallerten fra dem. Men lad være med at forsinke de unges mulighed for at få bilkørekort.
Sådan lyder reaktionen fra Dansk Kørelærer-Union på et lovforslag, som vil betyde, at unge, der overtræder reglerne for knallertkørsel, skal have forsinket chancen for at tage bilkørekort i to år.
Landsformand Rene Arnt forklarer, at det handler om de unges muligheder senere i livet.
"Det kan have jobmæssige konsekvenser, når de unge mennesker nu bliver 18 år, så en forseelse begået i ungdommens kådhed skal ikke straffe dem på deres mulighed for at få et job, når de bliver 18 år", siger Rene Arnt til Newspaq.
Han er helt enig i, at der skal straffes, når der sker lovovertrædelser.
"Men straffen skal falde i forbindelse med forseelsen og ikke have den konsekvens, at unge mennesker senere måske får svært ved at finde et job, idet det jo mange gange i dag kræver, at man har et kørekort," siger Rene Arnt til Newspaq.
Justitsminister Brian Mikkelsen (K), har flertal for lovforslaget i kraft af opbakning fra SF og Dansk Folkeparti.
"Myndighederne skal kunne gribe ind mod 18-åriges ret til kørekort, hvis de unge har vist, at de ikke forstår, hvad bøder og konfiskation af en knallert betyder. Så må de vente, til de bliver 19 eller ældre. Det højner trafiksikkerheden for os alle," siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, til JydskeVestkysten.
Han vil i forhandlingerne om lovforslaget kræve mere undervisning af unge, der vil have kørekort til motorcykel, og af unge på knallert med sprit i blodet.
Tilsvarende siger Rene Arnt til Newspaq, at der er behov for at forbedre undervisningen, når de unge vil tage kørekort.
Loven skal gælde fra næste år, men behandlingen af forslaget er udskudt til efter sommerferien, fordi der i flere høringssvar protesteres mod, at hastighedsgrænsen for små knallerter sættes ned fra 30 til 25 kilometer i timen.
Den del af forslaget genovervejer justitsministeren, inden det fremsættes igen.