Kina registrerer ti nye dødsfald som følge af coronavirus

I fastlands-Kina alene er 3199 personer døde som følge af coronavirusset, der brød ud i Hubei-provinsen.

Yderligere ti personer er døde det seneste døgn i fastlands-Kina som følge af coronavirusset.

Det viser en opgørelse fra Kinas nationale sundhedskommission natten til søndag dansk tid, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det samlede antal døde af Covid-19 i fastlands-Kina er nu på 3199.

Yderligere 20 personer er blevet registreret som smittede i fastlands-Kina det seneste døgn.

Det bringer det samlede antal registrerede smittede i fastlands-Kina op på 80.844 personer. Heraf er over 60.000 raskmeldte igen.

Langt de fleste smittede er registreret i Hubei-provinsen, hvor de kinesiske myndigheder mener, at virusset brød ud.

I Hubei-provinsen alene er 3085 personer døde som følge af coronavirusset.

Flere storbyer i provinsen, herunder Wuhan, blev lukket ned af den kinesiske regering 23. januar som følge af udbruddet.

I Wuhan alene bor der 11 millioner mennesker.

Sidenhen er alle byer i Hubei-provinsen lukket ned, hvilket har påvirket 57 millioner mennesker.

I Sydkorea, der har fjerdeflest smittede på verdensplan, er der registreret 76 nye smittede det seneste døgn. Det viser tal fra Sydkoreas myndigheder, skriver Reuters.

Ifølge Laura Bicker, der er korrespondent i Sydkorea for det britiske medie BBC, er det første gang i 23 dage, at antallet af nye daglige smittede er under 100 i landet. Det skriver hun på Twitter.

Laura Bicker skriver videre, at næsten en kvart million mennesker er blevet testet for coronavirusset i Sydkorea, der huser 51 millioner indbyggere. 75 personer er døde som følge af virusset i landet.

Til sammenligning var under 20.000 ud af 327 millioner amerikanere blevet testet for virusset per den 12. marts, viser tal fra Det Amerikanske Center for Sygdomsforebyggelse og -Kontrol (CDC).

I USA er 2726 personer bekræftet smittet med coronavirusset, viser tal fra Johns Hopkins University. Flere medier og eksperter peger på, at tallet kun er så lavt grundet de få udførte test.

/ritzau/