Kendt restaurant bortviste Emily: Hun holdt møde i fritiden

En tjener og tillidsrepræsentant er blevet fyret for at holde fagligt møde - i fritiden. Billedet er et arkivfoto. (Foto: Colourbox)

En tjener og tillidsrepræsentant i den kendte restaurant Hviids Vinstue er blevet bortvist for at indkalde sine kollegaer til et fagligt møde.

En tjener og tillidrepræsentant blev bortvist i august sidste år fra den kendte københavnske restaurant Hviids Vinstue.

Årsagen var, at hun indkaldte sine kolleger til et fagligt møde. Et møde som oven i købet blev holdt uden for arbejdstiden. Det skriver Fagbladet 3F.

Emily Christensen var netop kommet tilbage fra et kursus for nye tillidsrepræsentanter.

"Mødet handlede om, hvad mine kolleger kunne bruge mig til. Desuden drøftede vi vores alkoholpolitik, fordi vi havde en overtjener, som drak så meget, at han nogle gange ikke kunne passe sit arbejde og blev ubehagelig overfor os andre," fortæller Emily Christensen, der har arbejdet som tjener i fire år på Hviids Vinstue.

Men to dage efter blev hun ringet op på sin fridag og kaldt ind på jobbet. Her fik hun besked på, at hun var bortvist. Uden løn. Årsagen var, at Emily Christensen ikke havde fortalt ham om mødet.

Ifølge jurist i Privat Service, Hotel og Restauration i 3F, Ilse Werrenrath, blev hun bortvist, fordi hun udførte sit hverv som tillidsrepræsentant. Og det må en arbejdsgiver ikke. Den faglige voldgift endte da også med, at arbejdsgiveren skulle betale 160.000 kroner til Emily Christensen.

Restauratør Per Møller fra Hviids Vinstue ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, men han siger til Fagbladet 3F:

"Vi er ikke kendt for at behandle vores ansatte dårligt. De fleste bliver hos os i 20-30 år."