Der lød et sandt jubelbrøl da Kim Madsen, Danmarks mest kendte kontanthjælpsmodtager, trådte ud fra Center For Afklaring Og Beskæftigelse i Københavns Sydhavn.
En større menneskemængde havde trodset kulden og samlet sig for at støtte Kim Madsen, der var til møde for at få afklaret, om han ville blive visiteret til at komme i fleksjob.
Flere er medlemmer af Jobcentrets Ofre, en forening og social modstandsgruppe på Facebook, som Kim Madsen er formand for.
- Det betyder utroligt meget, at der har været denne fantastiske opbakning. Det varmede, at nogle af de her mennesker, der er meget syge, har valgt at komme her for mig. Det har de min evige taknemmelighed for, siger en tydeligt rørt Kim Madsen til Avisen.dk
Han blev visiteret til fleksjob under mødet med Københavns Kommunes rehabiliteringsteam, og skal snart begynde i arbejde hos en købmand, hvor han før har været i forbindelse med et jobafklaringsforløb.
Flere folketingspolitikere var mødt op for at vise deres støtte. Heriblandt Alternativets Torsten Gejl og Pelle Dragsted fra Enhedslisten.
- I Enhedslisten mener vi, at ingen skal være bange for at blive syge eller få en fyreseddel i et rigt land som Danmark. Dette er en vigtig sejr, og ingen skal igennem det samme som Kim Madsen, lød det fra Pelle Dragsted til de fremmødte.
Kampen fortsætter
Kim Madsens kamp mod systemet startede for seks år siden, da han kom på kontanthjælp.
Den blev dog først for alvor kendt, efter at han deltog i 'Debatten på DR 2' tidligere i år. Her røg han ud i et decideret skænderi med Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Laura Lindahl, der omhandlede, om han var for syg til at tage et fuldtidsjob.
Der var både medbragt bannere og skilte til sympatidemonstrationen. Foto: Christian Ostenfeldt.
Herefter har han optrådt i forskellige radioprogrammer og været hovedperson i en række artikler fra forskellige medier. Han er blevet kendt - og også kritiseret - for at føre en hård tone overfor politikere og sagsbehandlere.
Det tegner dog ikke til at Kim Madsens kamp slutter med hans egen. Han vil derimod begynde at føre andres sager frem i medierne.
- Det er en kamp, der kan vindes. Jeg kommer ikke til at trække stikket, tværtimod. Det her har givet mig ekstra kampgejst, siger Kim Madsen.
Selvom det hele blev fejret med juleøl og krammere, så var der stadig lidt malurt i bærget fra Kim Madsens side.
- Jeg er glad og pissesur. Lægen til mødet fortalte, at mit heldbred har været det samme siden 2012, hvor jeg kom på kontanthjælp. Altså har de sidste seks år i jobprøvning og ressurceforkløb været spildte. Det er min ammunition til at gå i flæsket på kommunen, siger han.