Kendt flyselskab blev udråbt som færdige: Nu svarer de igen med stor satsning

Norwegian øger sine aktiviteter i Danmark betydeligt i flyselskabets nye vinterprogram. (Foto: Foto: Brian Bergmann / Scanpix Ritzau (arkivfoto))

Den hårde kamp om at være lavprisselskabernes konge i luften fortsætter.

Den kontroversielle Ryanair-chef Michael O'Leary skabte overskrifter i slutningen af maj måned med udtalelsen om, at konkurrenten Norwegian vil gå konkurs på grund af stigende oliepriser.

- Hvis de ikke kunne tjene penge, da olieprisen var 40 dollar tønden, så er det umuligt at undgå konkurs, når olien koster 80 dollar tønden, lød det fra ireren.

Michael O'Learys udmelding kom i forbindelse med Ryanairs varsling kom, at de ønsker at genåbne deres base i København, mens de vil droppe Norge på grund af af landets miljøafgift af lufttransport.

Nu er det så konkurrentens tur til at svare igen i den hårde kamp om at være lavprisselskabernes konge i luften.

Det norske selskaber øger nu sine aktiviteter i Danmark betydeligt i flyselskabets vinterprogram. Det drejer sig især om ruter til en række populære destinationer ved Middelhavet, hvor antallet af danske afgange samlet set fordobles i forholde til sidste år.

- Med de nye afgange gør vi det lettere at finde en billig rejse, der passer, siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian, i en pressemeddelelse.

De flere afgange vil foregå fra København og Aalborg. Direktøren for Norwegian forklarer, at beskatningen på flytrafik i andre skandinaviske lande er det, der har fået selskabet til at rette fokus mod Danmark.

- Når politikerne i Sverige beslutter at gøre flyrejser dyrere ved at pålægge passagererne afgifter, så giver det Danmark en forholdsmæssig konkurrencefordel.Vi vurderer det samlede omkostningsniveau, siger Thomas Ramdahl.

Fra Københavns Lufthavn øges Norwegians kapacitet på 11 ruter i vintersæsonen. Det drejer sig om Las Palmas, Tenerife, Alicante, Malaga, Palma, Nice, Krakow, Funchal (Madeira), Tel Aviv, Budapest og Malaga.

Tre eksisterende sommerruter fortsætter ind i de kolde vintermåneder, og det drejer sig om Larnaca (Cypern), Athen og Catania.

I sommeren 2015 havde fagbevægelsen og Ryanair et større slagsmål, efter at selskabet nægtede at tegne overenskomst for de ansatte på den nyoprettede base i København.

Fagbevægelsen vandt striden i Arbejdsretten, hvorefter Ryanair lukkede sin base.