Kendt firma vækker opsigt: Betaler ansatte for at gå tur i arbejdstiden

Peter Hulweg Christiansen betaler sine ansattes løn, mens de går en frokosttur. (Foto: Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix Ritzau/arkiv)

Georg Jensen Damask betaler de ansattes løn, mens de tager en gåtur på et kvarter omkring frokost.

Når du sidder ved computeren kan du godt blive lukket inde i din egen verden.

For at afhjælpe stress og skabe bedre sammenhold blandt kollegaer har Georg Jensen Damask derfor besluttet at betale løn for, at de ansatte omkring frokost kan tage en 15 minutters gåtur. Det skriver JydskeVestkysten.

Det er tre år siden, at firmaet, der primært er kendt for de ikoniske Damaskduge, indførte de betalte gåturen, og administrerende direktør, Peter Hulweg Christiansen, vurderer, at det har været en succes.

- Vi lever i en fortravlet hverdag, og vi har også meget travlt i Georg Jensen Damask, så derfor er det en god idé lige at få lidt luft og en pause. Det er sundt at komme lidt væk fra skrivebordet. Det er ikke altid nok med hæve-sænkeborde, siger administrerende direktør Peter Hulweg Christiansen til JydskeVestkysten.

Ordningen gælder alle firmaets 30 ansatte, samt ansatte i Georg Jensen Damasks butikker. Og Peter Hulweg Christiansen formoder, at den friske luft har været en succes, selvom det er svært at måle. Han fortæller dog også, at der er flere, der tager gåturene om sommeren, end når den sibiriske kulde blæser indover Danmark.