Kendt dansk firma lever på bankens nåde

Herstals produktion er i dag samlet i Sverige. (Foto: Foto: Herstal/Pr)

Tæppet kan blive trukket væk under Herstal-koncernen, hvis den ikke overholder budgetter og samtidig reducerer lånerammen.

Gæld tynger fortsat den danske lampeproducent Herstal. Således har Herstal-koncernen en gæld til kreditinstitutter på 152,3 millioner kroner. Det viser det netop offentliggjorte regnskab, skriver Finans.

Ifølge Finans finansieres driften af kredittilsagn, som kan blive trukket, hvis ikke Herstal-koncernen overholder sine budgetter og samtidig reducerer lånerammen.

"Koncernen arbejder videre med eksekvering af planer for reduktion af balance, gæld og kapacitetsomkostninger samt optimering af forretningsmodel og struktur, herunder ved frasalg af aktiviteter", skriver lampekoncernen ifølge Finans i det nye regnskab.

Herstal har blandt andet ejendomme for 54,5 millioner kroner i Grækenland til salg, mens al produktion og udvikling nu foregår i Sverige.

Herstal blev stiftet i 1987, da Martin og Lotte Herstal overtog en lampeforretning i det indre Odense. I dag ejes Herstal af Lmtn Holding ApS.

Da Herstal var størst blev der bygget et 12.000 kvadratmeter stort hovedsæde i erhvervsområdet ved Ørbækvej i det sydøstlige Odense.