Kanal-ansatte raser over forhandlinger: Ledelsen gad os aldrig

Oliver Wollenberg, ansat i Canal Tours, er vred over den måde, som den seneste tids overenskomstforhandlinger er forløbet på. (Foto: Foto: Privat)

De ansatte på kanalrundfarten Canal Tours er vrede over forløbet omkring de nu kuldsejlede overenskomstsforhandlinger, som de kalder "useriøse".

Tusindvis af turister kommer til at gå skuffede hjem, hvis de håber at tage en tur rundt i Københavns kanaler i august. 

Kanalrundfarten Canal Tours, der driver en stor del af de københavnske kanalbåde, bliver fra den 21. august ramt af en historisk strejke blandt selskabets guider, billetsælgere og kontorpersonale.

Læs også: Nu kommer strejken! Ansatte i Canal Tours har fået nok

Ifølge Oliver Wollenberg, arbejdsmiljørepræsentant for guiderne i Canal Tours, er de ansatte "dybt skuffede" over den måde, som forhandlingerne er forløbet på. 

- Vi føler slet ikke, at ledelsen har gidet os. Først har de forhalet og skubbet møderne i flere måneder og under de her såkaldte seriøse forhandlinger har de overhovedet ikke ville imødekomme vores krav, siger Oliver Wollenberg til Avisen.dk. 

Ud af højsæsonen 

Spørger man Oliver Wollenberg, der har arbejdet som kanalguide siden 2014, har ledelsen i Canal Tours kun haft et mål med pludselig at indkalde til forhandlinger efter måneders uvillighed til at mødes med HK og de ansatte.

- Det virker som om, at det bare har handlet om at få trukket konflikten så langt som muligt for at undgå strejke i højsæsonen, som kunne koste firmaet en masse penge. Det gør naturligvis, at vi føler os holdt for nar, siger Oliver Wollenberg. 

Læs også: Kanalbåde skovler penge ind - og de ansatte undrer sig: Hvorfor er der ikke råd til pauser?

Mads Vestergaard Olesen, administrerende direktør i Canal Tours, understreger, at ledelsen i firmaet har strakt sig langt for at undgå en konflikt.

- Vi har fremlagt et forslag, som ville koste os penge, og det har de ikke ønsket at forhandle ud fra. Vi har forsøgt at finde en samlet løsning, der både kunne dække dem, der kan dækkes af en overenskomst, og dem der falder udenfor HK's område, altså guiderne, siger Mads Vestergaard Olesen til Avisen.dk.