Juli er lavsæson for nye job - men alligevel et godt tidspunkt at gå på jobjagt

"TIllykke med jobbet." Sandsynligheden for at gøre den sætning er lavere i juli, men alligevel kan du med fordel gå på jobjagt om sommeren. Modelfoto. (Foto: Foto: Iris / Ritzau Scanpix)

Juli er sammen med december lavsæson for nye, ledige job. Alligevel er sommertiden et godt tidspunkt at søge job, og i dag søger folk også arbejde i ferien.

Når ferieperioden rammer virksomhederne, slår de færre nye job op. Det dokumenteres af tal fra jobindsats.dk og jobindex.dk.

For mens juli er højsæson for feriefolket, så er måneden lavsæson for nye job. Her er der en fjerdedel færre annoncer end normalt, skriver Fagbladet 3F.

- I juli går mange virksomheder på ferie. Som oftest skal der en tre-fire chefer og medarbejdere til at ansætte en ny medarbejder, og holder bare én af dem ferie, sker der ikke så meget, forklarer direktør i Jobindex.dk, Kaare Danielsen, der står bag Dansk Jobindex, som overvåger jobmarkedet.

Alligevel kan juli måned være rigtig god, hvis man jagter et nyt arbejde.

- Tidligere så vi en nedgang af brugere i ferietiden, men det gør vi ikke længere. Folk har mobilen med på ferie, og man kan sagtens søge job i juli, siger Kaare Danielsen.

Men han mener, man skal gøre det på en anden måde:

- I stedet for at sende en ansøgning, skal man ringe. Find en chef, som er på arbejde. Er man heldig, har vedkommende god tid til at snakke. Påtænker virksomheden at ansætte nogen efter ferien, kan man være på forkant, og måske vil chefen lade én komme foran, fordi man har vist initiativ og interesse. Så slipper de samtidig for at slå jobbet op, mener Kaare Danielsen.

Også Gitte Overgaard, erfaren jobrådgiver og skoleleder for AOF i Odense og Nyborg, råder folk til at søge job i sommertiden:

- Andre - måske især beskæftigede - som holder ferie, derfor kan der være færre om buddet. Desuden er mange virksomheder interesserede i arbejdskraft netop nu, fordi der er gang i hjulene, mener Gitte Overgaard.

Det er i forårsmånederne, at der statistisk set er flest nye job, man kan søge.