Når kronprinsfamilien drager til Schweiz i begyndelsen af det nye år, skal der spares på deres husholdningsbudget, som sidste år var i minus med 400.000 kr.
Der blev nemlig ikke givet rabat, da kronprinsparret skulle indskrive deres fire børn på privatskolen Lemania-Verbier International School i Schweiz.
Kongehuset oplyser over for Ekstra Bladet , at Frederik og Mary selv afholder regningen for det tre måneder lange skoleophold, som ifølge skolens hjemmeside koster mere end en halv million kroner.
Gode venner hjælper
Selv om det er rasende dyrt at leje skihytter og boliger i Verbier, så kan der dog komme en håndsrækning fra deres stenrige omgangskreds. Således ejer blandt andre Lego-familien hytter i området, som før har været lånt ud til den populære kongelige familie.
Historiker ved Københavns Universitet Sebastian Olden-Jørgensen vurderer, at Frede og Mary bliver nødt til at skrue en del ned for udgifterne andre steder i budgetterne for at kunne få råd til det schweiziske ophold.
- Det er et spørgsmål om økonomisk prioritering, for det danske kongehus er ikke kendt som værende særlig velhavende sammenlignet med det svenske og hollandske. Det kan man eksempelvis se på, at kronprinsparret tidligere har lånt sig til luksus, kongehusets juveler og prins Henriks kunstsamling, der blev købt for relativt små penge, siger han til Ekstra Bladet.
Mary får sig noget dyrebar mor-børn-samvær, når hun dropper de mange royale pligter for en stund og drager sydpå. Her muntrer hun sig på en slæde med en noget betuttet prinsesse Josephine. Scanpix
De 5 rigeste kongelige i Europa
Dronning Margrethe er ikke fattig, men i sammenligning med "kollegerne" i Europa, så er formuen ganske ubetydelig.
5: Den svenske kong Carl Gustaf XVI: 300 mio. kr.
4: Hollandske Kong Willem-Alexander: 1,4 milliarder kr.
3: Storbritanniens Dronning Elizabeth II: 3,4 milliarder kr.
4: Prins Albert II af Monaco: 6,7 milliarder kr.
Og "kongen" over dem alle, monarkernes Joakim von And er Hans-Adam II med en vanvittig formue på over 50 milliarder kroner. Herskeren over fyrstedømmet Liechtenstein, der på trods af sine kun 35.000 indbyggere og et areal lidt større end Samsø, tjener godt på bl.a. industriproduktion og finanssektoren. Familien har store andele i den internationale LGT Bank.