I Italien har coronavirus kostet over 2500 mennesker livet

Læger og andre sundhedsansatte tilser en patient på en ny afdeling for coronasmittede, der er oprettet på Brescia Poliambulanza-hospitalet i Lombardiet. Antallet af alvorligt syge patienter på intensivafdeling er steget med 11 procent på et døgn. (Foto: Piero Cruciatti/Ritzau Scanpix)

Antallet af patienter på Italiens overfyldte intensivafdelinger er steget med 11 procent, viser nye tal.

I løbet af det seneste døgn er 345 mennesker døde af coronavirus i Italien.

Dermed er det samlede antal dødsofre for epidemien nået op på 2503 i Italien.

Det oplyser landets beredskabsmyndigheder tirsdag aften.

Det er en stigning på 16 procent i forhold til de tal, der blev oplyst mandag.

31.506 mennesker er bekræftet smittet. Det er en stigning på lidt over 12 procent og dermed en nedgang i forhold til de stigninger på 17 til 21 procent, der blev registreret i sidste uge.

Myndighederne i Italien holder især øje med antallet af patienter på hospitalernes intensivafdelinger. Det er steget med 11 procent, viser de seneste tal.

Italienske hospitaler har meldt om en alarmerende mangel på sengepladser til de alvorligt syge patienter.

I Lombardiet i det nordlige Italien - som er den region, der er hårdest ramt - er antallet af patienter på intensivafdeling oppe på 879.

I denne region, hvor storbyen Milano ligger, er over halvdelen af landets smittetilfælde og dødsofre registreret. Lombardiet tegner sig for 16.220 registrerede smittetilfælde og 1640 dødsfald.

Som andre steder er der et vist mørketal, når det handler om antallet af smittede, fordi det ikke er alle, der bliver testet for coronavirus.

Dødsraten i Italien ligger ret højt i forhold til andre lande. Omkring otte procent af de bekræftede smittetilfælde er omkommet af Covid-19, som sygdommen hedder.

/ritzau/dpa

/ritzau/dpa