Horsens-træner hylder fans for stærkt hjemmefort

Sport

Horsens har efter søndagens 1-1-opgør mod FCK ikke tabt i ti hjemmekampe i streg, hvilket er ny klubrekord.

Horsens fik søndag 1-1 hjemme mod FC København, og det var samtidig tiende ligakamp i streg, hvor Horsens ikke tabte på hjemmebane. Det er ny klubrekord.

Horsens-træner Bo Henriksen tilskriver tilskuerne en stor del af succesen. De ved, hvad de får, når de kommer på stadion, mener han.

- Selv om mange folk ikke synes det, så har vi et rigtig fedt hjemmepublikum. Når vi får et indkast, så begynder de at klappe og huje, og det giver en stressfaktor hos modstanderen, mener Bo Henriksen.

De fremmødte på stadion har især oplevet et Horsens-hold, der tager sig god tid på dødbolde, hvor mandskabet da også har været uhyggeligt effektivt.

14 ud af holdets 20 scorede mål i denne sæson er således kommet efter en dødbold.

- Tilskuerne har oplevet, hvor giftige vi er på lange indkast, og så er det klart, at de går amok, når vi får et indkast, selv om det nærmest er på egen banehalvdel nogle gange.

- Vi er i trygge rammer her, og så har vi bare skabt et stærkt fort. Ingen har været i nærheden af at vinde her i denne sæson, siger Bo Henriksen.

Horsens spillede en meget fysisk kamp og tacklede igennem på FCK-spillerne, der flere gange viste store frustrationer.

Det udmøntede sig i et direkte rødt kort til FCK's Benjamin Verbic, da han sparkede ud efter Horsens' Jonas Thorsen.

Det fysiske spil var også en klar del af planen inden opgøret, fortæller Bo Henriksen.

- Vi var godt klar over, at FCK er presset for tiden. Derfor skulle de have en fight, og vi skulle gå lidt til den, uden vi på nogen måde gik over stregen, lyder det fra træneren.

Man skal helt tilbage til april for at finde Horsens' seneste hjemmenederlag. Siden har mandskabet hentet seks sejre og fire uafgjorte på eget græs.

/ritzau/