Homoseksuel tv-vært: Sådan reagerede mine forældre, da jeg sprang ud
Abdel Aziz Mahmoud er uddannet journalist og arbejder som forfatter, tv-vært, journalist og foredragsholder. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)
- Min mor kaldte på min far, fordi hun troede, at jeg fejlede noget. Det fortæller Abdel Aziz Mahmoud om den gang, han fortalte sine forældre, at han er homoseksuel.

Faren så ikke op, da den 34-årige tv-vært Abdel Aziz Mahmoud med usikker stemme fortalte sine forældre, at han er homoseksuel. 

Abdel Aziz Mahmoud var bange for at hans seksualitet ville betyde, at han mistede sin familie.

- Det kunne gå to veje: Enten ville det gå fremragende, eller også havde jeg ikke en familie mere, fortæller Abdel Aziz Mahmoud i et interview med Religion.dk.

Abdel Aziz Mahmoud er født i Abu Dhabi i 1983, og allerede året efter rejste den palæstinensiske familie til Danmark.

Her voksede Abdel Aziz Mahmoud op i en familie, som ikke praktiserede islam i særlig høj grad, men religionen lagde grunden for værdier og traditioner. Og de fleste muslimer opfatter ikke homoseksualitet som en korrekt måde at leve på.

Derfor tøvede Abdel Aziz Mahmoud med at indvie sin familie i, hvem han egentlig var, skriver Religion.dk. Men et par år efter han som 19-årig blandt vennerne var sprunget ud som homoseksuel, fortalte han sin familie det:

- Jeg rystede over hele kroppen, begyndte at stamme og fik vejrtrækningsproblemer. Min mor kaldte på min far, fordi hun troede, at jeg fejlede noget. Det var svært, og jeg græd, men jeg fik ordene sagt. Jeg sørgede for at sige dem på en måde, så de forstod, at det ikke var deres skyld, at jeg var homoseksuel, og at de ikke havde gjort noget forkert.

Dagen efter sagde faren, at "en familie er ikke noget, man kan blive meldt ud af", og sammen lavede de en aftale om aldrig at tale om det igen, og at det heller ikke var noget Abdel skulle fortælle om i medierne.

Men medierne kom tættere og tættere på, og Abdel Aziz Mahmoud frygtede, at det alligevel ville komme frem i medierne, og derfor valgte han og familien at tage sagen i egen hånd i DR-programserien “Familien fra Lærkevej”:

- Jeg var i en privilegeret situation, hvor jeg ikke overvejede selvmord eller var udsat for vold, som mange andre homoseksuelle med anden etnisk baggrund bliver det. Så jeg følte mig forpligtet til at være noget for andre, og jeg trådte frem, for at andre kunne have nogen spejle sig i og blive motiveret, fortæller Abdel Aziz Mahmoud.

Efter tv-serien fik Abdel Aziz Mahmoud en del reaktioner. Blandt andet om hvordan folks liv var blevet påvirket, at serien havde åbnet for at tale om homoseksualitet i religiøse familier  og at det havde hjulpet flere til at springe ud.