Her får medarbejderne en ny plads hver dag

For et år siden blev der budt velkommen i Jobcenter Faaborg-Midtfyns nye lokaler i det tidligere Ringe Sygehus. Det var samtidig farvel til enkeltmandskontorer og goddag til såkaldt "flexible seating". (Foto: Foto: Google Street View)

Hver dag er der kamp om pladserne blandt de ansatte i Jobcenter Faaborg-Midtfyn. Ingen har nemlig faste pladser.

For et år siden var det slut med faste pladser for 187 socialrådgivere og jobkonsulenter på Faaborg-Midtfyn Kommunes jobcenter.

Hver morgen ruller de deres trolley med computer og mobiltelefon hen til en arbejdsplads for at tage hul på en ny dag, skriver Fyens Stiftstidende.

Det har betydet, at nogle medarbejdere har taget deres gode tøj og er forsvundet fra jobcentret, mens andre er glade for den udfordring der ligger i, at arbejde på den måde.

- Det kræver en høj grad af respekt for hinanden, og med otte pladser til ti medarbejdere lærer man, hvem der møder tidligt eller sent og kan lide at have det varmt eller koldt, siger Line Moth Larsen, som er fællestillidsrepræsentant for 160 socialrådgivere.

Hun fortæller, at skiftet fra faste pladser til såkaldt "flexible seating" handler om, at kommunen kan spare penge på pedel, vand, varme og anden drift ved at samle medarbejderne på færre kvadratmeter.

Hun fortæller også, at det er individuelt, hvordan de ansatte har modtaget den nye form for kontor. Nogle finder det sjovt at møde kollegaer på tværs af afdelinger, mens andre søger tryghed i egne teams.

Samtidig er der taget hensyn til folk med eksempelvis nedsat hørelse og skånebehov som ved skulderskader.

Medarbejdernes trivsel viser at de er gladere end gennemsnittet på landsplan. 11,4 hedder facit i Faaborg mod 10,2 på landsplan, skriver Fyens Stiftstidende.