Guide: Vælg det rigtige træpillefyr

Er du på jagt efter et træpillefyr, så er det afgørende, at du træffer det rigtige valg første gang. I denne guide kan du læse alt om, hvordan du kan lykkes med at vælge det rigtige træpillefyr til din bolig.

Størrelsen på dit fyrrum

Før du svinger kreditkortet, bør du sikre dig, at der er plads til det ønskede træpillefyr i dit fyrrum. Det er nemlig ikke særligt attraktivt at komme hjem med et anlæg, som reelt set ikke kan være i fyrrummet. Har du en klar idé om, hvor meget plads der er i dit fyrrum, har du bedre forudsætninger for at vælge et passende anlæg.

I dag kan man (heldigvis) finde træpillefyr i stort set alle tænkelige størrelser. Derfor skulle der også være gode muligheder for, at du kan finde et passende anlæg til dit fyrrum. Skal du forbedre dit gamle fyrrum eller bygge et helt nyt, skal du være opmærksom på den gældende lovgivning. Der er nemlig mange krav, som man skal tage højde for, når det drejer sig om fyrrum. Vil du være sikker på at overholde lovgivningen, bør du tage en ekspert med på råds.

I forhold til indretning af fyrrum, skal du bemærke, at et træpillefyr fylder mere end de klassiske olie- og gasfyr.

Naturlig sammenhæng mellem pris og kvalitet

Bliver du fristet af et billigt træpillefyr, så bør du måske tænke dig om en ekstra gang, før du fuldfører dit køb. Det er nemlig et faktum, at der er en meget tydelig sammenhæng mellem pris og kvalitet. Vælger du en billig løsning, så skal du være bekendt med, at kvaliteten som regel er lav. Vil du købe et træpillefyr, som du kan få glæde af i mange år, så skal du gå efter en kvalitetsløsning. Du kan med fordel se det som en investering, der vil kunne betale sig på sigt.

Vil du presse dit varmeforbrug i bund, så skal du vælge et anlæg med energimærke A. Således kan du reducere dit varmeforbrug betydeligt og spare mange penge hver eneste måned.

Går du med tanker om at købe et brugt anlæg, skal du altid sikre dig, at anlægget lever op til de nyeste krav. De nyeste EU-krav trådte i kraft i januar 2013, og det er fortsat disse krav, som du skal indordne dig efter.

Tag kontakt til en fagmand

På internettet kan du finde mange blogindlæg og debatindlæg, hvor du kan læse om, hvordan andre forbrugere har båret sig ad med at vælge de helt rigtige træpillefyr. Vil du være sikker på at vælge rigtigt, kan du med fordel tage kontakt til en fagmand. Får du hjælp af en fagmand, bliver du præsenteret for de mest rentable løsninger.

Hedestoker er et eksempel på en forhandler, som har specialiseret sig i salg af træpillefyr. Forhandleren udmærker sig ved at tilbyde mindst 5.000 kr. i tilskud på nye fyr. Det er både hurtigt, billigt og ubesværet at købe træpillefyr på nettet, hvor man kan bestille døgnet rundt. Hedestoker er bl.a. kendt for at forhandle de populære Blackstar kedler, der ligeledes kan købes med tilskud.

Ovenstående indhold er sponsoreret