Administration 

Gadens gidsler til salg for 100 kroner

Prostitution ? Hun er ung, smuk og for mange mænd meget attraktiv. Og så tager hun ned til hundrede kroner for sex. Danmark har de seneste år oplevet en stor stigning i antallet af prostituerede fra Nigeria. Netværket af bagmænd, og kvinder der ikke vil h

Hun står der syv dage om ugen i sit stramme tøj med opsat hår og høje hæle. Hun smiler til forbipasserende mænd, hiver dem i jakken og smyger sig op af dem, mens de aftaler en pris. Aften efter aften sælger Molly sin krop i neonlysenes skær på Vesterbro i København, mens hun bliver overvåget af sine bagmænd. For Molly er en god forretning. Hun er en af de mange kvinder, som kommer til Danmark og arbejder som sexslaver.
Molly eksisterer ikke. Og alligevel gør hun. For beskrivelsen af hende, er beskrivelsen af de hundredvis af unge piger og kvinder, der strømmer ind over de europæiske grænser fra Nigeria. Hendes historie genkender man hos både politi, Røde Kors og Reden ? Stop Kvindehandel, der fortæller, at stadig flere kvinder smugles til Danmark. Først fra Thailand, siden Østeuropa, og i dag Nigeria, som de seneste år har oplevet en stor social og økonomisk nedtur præget af korruption og nepotisme. Samtidig er det Afrikas største land med en lang tradition for migration til Europa bag sig. Nigeria har også over 200 stammer, hvilket gør det nemmere at udnytte en kvinde fra en anden stamme end sin egen.
»Når vi møder dem, er nogle knækkede og underdanige, og har mistet fornemmelsen for at sige ja og nej. De beder om lov til at tage et glas vand og gå på toilettet. Det er uhyggeligt. Andre er barske og umulige at nå, og så er der dem, som endnu ikke har oplevet det, der sandsynligvis venter dem,« siger Ann-Sofie Bech, juridisk konsulent i Røde Kors.

Drevet af fattigdom

De nigerianske kvinder begyndte at strømme ind i landet i 2003, og siden er problemet kun vokset. Hvor mange kvinder, der i Danmark er ofre for menneskehandel, ved ingen. Men Reden ? Stop Kvindehandel har de sidste tre år haft kontakt til 80 handlede kvinder. Heraf var syv teenagere under 18 år, der arbejdede som prostituerede. Røde Kors har det seneste år været i kontakt med 17 børn, som de formodede var menneskehandlede.
At en pige som Molly i dag trækker på gaden i København, var ikke planen, da hun forlod Nigeria, fortæller Kim Kliver, chef for Politiets Nationale Efterforskningscenter.
I regionen Benin mangler Mollys familie mad, tøj og medicin, så da en charmerende mand banker på forældrenes dør og tilbyder at føre hende ud landet, bliver der hurtigt svaret ja. Også selvom de falske papirer, der skal få hende af sted, er dyre. For familien bliver lovet, at hun kommer til at tjene penge. Mange penge i det rige Europa. Måske ved de godt, at det er hendes krop, der skal tjene dem. Det betyder bare ingenting, for de tror på, at den store gæld, de sætter sig selv i for at sende hende afsted, bliver betalt af hendes arbejde.
Andre piger bliver lokket til Europa gennem annoncer i lokale blade, der lover dem et arbejde i Europa.
I Danmark er antallet af nigerianske kvinder, der bliver solgt til prostitution ikke konstant. Mange af kvinderne bliver også flyttet frem og tilbage mellem Danmark og Norge. Bliver de for kendt på gaden i København, ryger de til Oslo. Og omvendt. Det fortæller Dorit Otzen, der er forstander på Reden ? Stop Kvindehandel.
»Nogle gange er der to, nogle gange tæller vi 30. Det er på gaden, og så er der de kvinder, som er gemt væk på bordeller. Hvor mange, der er, ved vi ikke, men det er mange,« forklarer hun.

Mama tager sig af dem

Fra Nigeria kommer kvinder som Molly til Spanien eller Italien og får falske papirer. Herfra bliver de sendt til Danmark, som er i toppen af listen over lande, kvinderne sendes til. Især de nordiske lande er eftertragtede, da prisen for et knald er højere i de nordiske lande end i Sydeuropa. I Danmark bliver de installeret i lejligheder, hvor en såkaldt Mama tager sig af dem. Mama er ansat af bagmændene og ofte selv en tidligere prostitueret, der er steget i graderne. Hun er ikke en omsorgsfuld moderfigur, der tager sig af pigerne, men deres benhårde arbejdsgiver, fortæller Kim Kliver.
Pigerne bor op til fire sammen på små værelser, hvor de kan sove, inden de bliver sendt på gaden. Og Mama holder øje med dem.
Når mændene på Istedgade og i kvarteret på Vesterbro i København går forbi kvinderne og takker nej til de tilbud, de får, hiver Mama fat i dem. Måske sætter hun prisen ned ¿ helt ned til 100 kroner for et knald. 500 kroner, hvis det er uden kondom, oplever Redens medarbejdere, når de går på gaden.
Det er også Mama, der tager pengene fra pigerne og sørger for, at de havner hos bagmændene. Nogle gange tager bagmændene alt som betaling for gælden, der ofte vokser, når kvinden først er kommet til Danmark. Startgælden for en handlet kvinde er op mod en halv million kroner. Og af de omkring 100 kroner, der i de gode tilfælde går til kvinden efter sex, skal de afdrage gælden.
Kvindehandel er på verdensplan den tredje mest indbringende kriminalitet. FN og International Organization of Migration (IOM) skønner, at bagmænd tjener mellem 40 og 60 milliarder kroner på menneskehandel i verden. Hvert år. Og frygten for bagmændene er så stor, at kvinderne sjældent fortæller noget til politiet, siger kriminalinspektør Kim Kliver, Politiets Nationale Efterforskningscenter:
»Pigerne har per definition ikke stor lyst til at fortælle deres historie eller om deres bagmænd og transportveje. Det gør vores arbejde enormt svært. Især, når vi ikke kun vil angribe pigerne, når de er her, men også vil angribe dem, der eksporterer pigerne herop. For det er bagmændene, der er vores primære mål. Både bagmændende i Danmark og i udlandet. Men det er svært at skabe et godt samarbejde med myndighederne i Nigeria, på grund af landets politiske situation, til forskel fra det vi har med myndighederne i for eksempel Thailand,« siger Kim Kliver.

Vil ikke hjem

Selvom kvinderne sælger deres kroppe utallige gange om dagen, vil de ikke hjem.
De frygter for deres familiers liv. Bagmændene har ofte kontakter i Nigeria, som truer familien med drab og voldtægt, hvis ikke pigerne bliver på gaden. Og hvad der er lige så slemt: Hvis kvinderne i Danmark bliver snuppet af politiet uden opholdstilladelse og bliver sendt tilbage, står en bagmand ofte i lufthavnen og tager i mod med tæsk og voldtægt.
»At komme væk fra Afrika er meget svært. Men jeg kom væk, og hvis nogen finder mig her, vil de sende mig tilbage, og jeg vil være tilbage, hvor jeg startede. Og skal jeg tilbage til Afrika? Nej!,« fortæller en nigeriansk prostitueret i en norsk undersøgelse af de nigerianske prostitueredes liv og vilkår. Og det genkender antropolog Marie Brandt Nielsen, der er ansat ved Rigspolitiet, hvor hun arbejder med kvindehandel.
»Jeg har faktisk stor respekt for disse kvinder. For dem er det vigtigt at kunne forsørge deres børn og resten af familien hjemme i Nigeria. De er stolte af, at det kan lade sig gøre, og mange af dem er utrolig stærke. Når politiet laver kontrolaktioner, så møder de en del kvinder, som har valgt det, fordi de har behov for pengene for at kunne brødføde deres familie. I og med at de ikke selv oplever sig selv som ofre, tager de ikke imod hjælp. De vil ikke ud i beskyttelsestilbud i x-antal dage og have psykologhjælp, for det er ikke derfor, de er der. De er der, fordi de skal tjene de penge,« fortæller Marie Brandt Nielsen, der dog stadig mener, at pigerne har brug for støtte og hjælp.
Derfor er kvinderne så utroligt svære at hjælpe, og selv om politiet får held til at fjerne pigerne fra gaden, er det en stakket frist, mener Ann-Sofie Bech, juridisk konsulent, Røde Kors.
»Vi kan ikke stoppe problemet her. Myndighederne kan måske sørge for, at kvinderne ikke kommer til Danmark, men det er ingen løsning. Så bliver de jo bare handlet til andre lande, så det kræver en langt mere omfattende indsats« siger hun.

person med statuette
Film og TV

Ny film med Anders Matthesen får hug

billede fra matador
Kendte

Matador-stjerner

samles i talkshow

Prins Harry og hertuginde Meghan
Kongelige

Stormomsust:

Harry og Meghan
har fireårs bryllupsdag

billede af politibil
Krimi

Lastbil taber hjul
og kvæster cyklist

to mænd hilser på hinanden
Kongelige

Skandale-kongen
vender kortvarigt hjem

flag hejses
Nyheder

OVERBLIK: Det skete natten til torsdag i Ukraine-konflikten

En puma på en klippe
Dyreliv

Puma angriber kvinde og hendes hund

Jagerfly på himmelen
Kendte

Tom Cruise hædret med jagerfly i Cannes

Sport

Esbjerg ned i 2. division

Mænd prøver at køle sig af
Nyheder

Indien risikerer 100 gange flere hedebølger i fremtiden

en gråhåret mand i jakkesæt
Nyheder

Tesfaye afviser at give Folketinget indsigt i Hjort-sag

Et par på den røde løber.
Kendte

Sidney Lees ekskæreste taler ud

En mørk mand med en taske
Krimi

Denne mand er farlig:

Skar øret af sit offer

En karton mælk
Mad og drikke

Mælkepriser kan stige 50%

Dronning Elizabeth smiler
Kongelige

Dronningen har spist disse sandwiches hele sit liv

En barmfager blondine i en sofa
Film og TV

Pluto-tv er landet:

Se Familien fra Bryggen hele døgnet

en ung mand
Krimi

Russisk soldat om krigsforbrydelse:

Jeg er skyldig

En masse flasker på et samlebånd
Nyheder

Flaskemangel truer

bryggerier

Et villa kvarter
Nyheder

Spår markant fald

i boligpriser 

Billede taget udover Prag man kan se de mange broer.
Helt vildt

Vanvittig billigt: 

Flyv til Prag

for 66 kroner

En politibil med udrykning.
Krimi

Ung mand anholdt

for hotel-drab 

Portræt af Anders Matthesen
Kendte

Anders Matthesen som

førsteelsker: Der er

intet at gemme sig bag

Timm Vladimir sidder i en bar og kigger ind i kameraet.
Kendte

Timm Vladimirs

sommerhus

solgt under prisen

Picasso maleriet
Helt vildt

Picasso solgt

for 477 millioner

En kvinde ligger og sover på en sofa.
Nyheder

Danskerne bruger for

meget tid på sofaen

Steve Wynn set i profil nedefra
Nyheder

Kasinokonge mistænkt

for at være hemmelig agent

Norsk politi på gade på gerningsnatten
Nyheder

Dræbte med bue

og pil: Nu begynder

retssagen

Vragresterne fra flystyrtet
Nyheder

Styrtede flyet ned

med vilje

brand i ejendom
Krimi

Voldsom brand i København 

Nyheder

Høring om ufoer i USA's Kongres

Glas med bebymos
Sundhed

Babymad tilbagekaldes:

Kan indeholde bly

Politibil med udrykning
Nyheder

22-årig død:

Klemt ihjel af

gulvvaskmaskine

Børsen i København
Nyheder

Ikonisk bygning skal renoveres for trecifret millionbeløb

signalkrebs
Dyreliv

Krebse-drama:

Nu dominerer 

invasiv art

 Ben Mottelson og Aage Niels Bohr
Nyheder

Danmarks sidste nulevende nobelprismodtager er død

Politiet på gerningssted
Krimi

Efterlyst for drabsforsøg - nu er han fundet

Familie på indkøb
Mad og drikke

Indfører prisloft på basisvarer

Ole Thomsen
Nyheder

Amputationsskandalen:

Fyret direktør får

gyldent håndtryk 

lottokuponer
Helt vildt

Største pulje nogensinde:

I aften kan du vinde 581 mio

cyklister på slottet
Nyheder

Valdemars Slot lukkes af

der arbejdes i haven
Livsstil

Fiks din havejord og
få succes med planter

uheld
Krimi

Væltet lastvogn lukkede motorvej - tabte læs med træstammer

Krimi

54-årig fængslet for at

slå ekspartner ihjel

sommerhus i solskin
Livsstil

Drømmer du om et sommerhus?
- her er det billigst

lykkeligt par
Kendte

Karsten Ree har
tabt milliardbeløb

isabella
Nyheder

Isabella Arendt forlader Kristendemokraterne

biler på motorvej
Krimi

Bil i brand - massiv kø på motorvej

lækkerier på et bord
Nyheder

Spis det ikke - olivenprodukt tilbagekaldt

Amber Heard i retten
Kendte

Heard afviser afføring
i Johnny Depps seng

mand poserer
Kendte

De kendte mindes

Sidney Lee

mand med bandana
Kendte

Sidney Lee er død

tre x factor dommere sidder bag bord
Kendte

Martin Jensen færdig 
i X Factor

syv personer poserer i farvestrålende tøj
Kendte

Syg Lisbet Dahl

færdig i Cirkusrevyen

mand poserer
Nyheder

Kendiskok alvorligt

skadet i knivangreb

beredskabsfolk arbejder ved togstation
Krimi

To personkørsler på

samme station

ugeblad på hylde
Krimi

Se og Hør

frifundet 

håndsprit
Helt vildt

Skolepiger fik

håndsprit

i stedet for vand

person holdes for munden
Krimi

Filmede naboens børn:

Tiltalt for seks

voldtægter af børn

skole set fra vejen
Krimi

Mystik om ulykke på skole: 22-årig kvinde dør

kvinde smiler til fotografen
Kendte

Annette Heick:
Lys og lykke med
en anden mand

piller
Nyheder

Advarer: Medicinrester kan ende i forkerte hænder

mand bruger kikkert
Nyheder

Første officielle sommerdag - mange får op til 25 grader

byggekraner
Krimi

Advokat tiltalt i bestikkelsessag om millioner

ægtepar snakker
Helt vildt

Ægtepar sagsøger søn:

Vi vil have et barnebarn

kroen brænder
Krimi

Efter ti måneder: Ejere får nedbrændt historisk kro tilbage

demonstration i sri lanka
Nyheder

Kriseramt land løber snart tør for benzin

ikea-logo på facade
Nyheder

Ikea handler stadig med Rusland

Tina Müller
Kendte

Tina Müller:

Venter barn til efteråret

lottokupon udfyldes
Nyheder

Lotto:

Lollik vinder 16 millioner

piger på badebro
Nyheder

Sol over Danmark:

Det gode vejr fortsætter

Underholdning

Zelenskyj: Vores musik erobrer Europa

voldsom brand flammer
Krimi

Sommerhus i flammer

politi står skrevet på døllefjelde
Krimi

Efterlyst for drab på Døllefjelde

britney spears
Kendte

Britney Spears:

Mister ufødt baby

ligblomsten blomstrer
Nyheder

Ligblomsten blomstrer:

Stanken breder sig

Ukrainske militærfolk k
Nyheder

OVERBLIK: Sådan forløb natten i Ukraine

Ukrainske Kalush Orchestra, der vandt Eurovision lørdag
Film og TV

Tror på Eurovision-værtskab i 2023

Nyheder

Ukraine vinder Eurovision

En politimand med mundbind ved et supermarked
Nyheder

Mindst 10 dræbt i supermarkeds-skyderi i New York

Spillere på banen
Sport

Liverpool i ny triumf