For mange genudsendelser, mumlende studieværter og pakkelegs-frustrationer. Danskerne er gode til at brokke sig - også når det handler om vores licensbaserede tv-kanal.
Seernes klager til Danmarks Radio handler om lid af hvert. Det fremgår af den rapport, som licenskanalen netop har udsendt om de hyppigste klager i andet halvår af 2014.
Mange klager bunder i de besparelser, som Danmarks Radio blev nødt til at gennemføre efter Folketinget vedtog et medieforlig, der gav mediegiganten færre penge. Det betød blandt andet fyringer af journalister og lukning af underholdningsorkestret - og det var seerene ikke ligefrem tilfredse med.
Andre klager skyldtes de dokumentarprogrammer, DR sendte i efteråret om dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere.
Her er listen med nogle af de ting, folk brokkede sig mest over:
- Hetz mod ledige. Især på Facebook protesterede og klagede mange seere over DR's programmer om arbejdsløse, 'Blok på Bistand' og 'Den dag de fremmede forsvandt'. Mange mente, at programmerne udstillede arbejdsløse som dovne på en urimelig baggrund. DR fastholdt dog, at formålet med programmerne var at beskrive et stykke virkelighed, mange ikke kender til.
- Hvor blev Giro 413 af? En del ældre danskere blev fortørnede over at Giro 413 blev flyttet fra almindelig radio over på DAB-radio. Mange ældre synes nemlig, at det er svært at bruge DAB-radio.
- Voldsom virkelighed midt i Disney Show. Der var også en del klager over voldsomme effekter og billeder og manglende hensyn til børn - for eksempel når der kom en foromtale af TV-Avisen lige efter Disney Show.
- Genudsendelser igen-igen. En klassisk klage er, at DR sender for mange genudsendelser - i hvert fald ifølge en del seere.
- Min yndlingst-vært har fået fyresedlen. Danmarks Radios spareplan førte til fyringer, og det fik mange seere til at protestere. Især fyringen af Anja Bo fra Deadline på DR2 og Niels Lindvig fra Orientering på P1 fik mange op af stolen.
- Underholdningsorkestret - danskernes darling. Rigtigt mange protesterede, da også DR's underholdningsorkester blev ofret i sparerunden.
- Provokerende stewardesse. Et interview med den forhenværende stewardesse Inge Correll, der beskyldte moderne stewardesser for at være forkælede, vakte også vrede. Mange seere fandt interviewet nedladende over for stewardesser, ikke mindst fordi Correll fik sagt nogle ting, der indeholdt faktuelle fejl om stewardessers vilkår. DR rettede siden fejlene i et opfølgende program.
- Hvad er det, de mumler? En del klager gik også på, at seerne ikke kunne høre, hvad værter eller skuespillere sagde på grund af "utydelig tale og forstyrrende underlægningsmusik".
- Udelukket fra pakkeleg. En spil på dr.dk, hvor man kan vinde præmier, lyder jo umiddelbart hyggeligt og uskyldigt, og pakkelegen var også en stor succes. Men for nogle førte det til store frustrationer, at de på grund af tekniske problemer ikke kunne være med i legen - og det førte til 60 klager. De tekniske fejl blev dog hurtigt rettet op.
- Hvorfor kan de journalister ikke stave? En del seere følte sig også kaldet til at klage over sproglige fejl - især på DR's tekst-tv og på dr.dk.
- Dækningen af Israel-Palæstina-konflikten. Især mente mange, at den jødiske studievært Martin Krasnik, der er kendt for at gå hårdt til sine interviewofte, var for partisk. DR's svar er, at interviewene i Deadline er kritiske for at få de bedste svar frem.