Forsvaret er vilde med gamer-generationen
Alexander Hundegger plejede at sidde på netcafer med et headset og stirre ind i en skærm, nu gør han det for Forsvaret i et flytårn. Foto: Privat
Forsvaret vil gerne have fat i gamere. En gamer der allerede er blevet en del af forsvaret, er Alexander Hundegger, og han forstår godt, hvad computerspil giver til forsvaret.

Alexander Hundegger er 27 år og nyuddannet sergent og flyleder. Han sidder til dagligt med et headset på i et flytårn i Karup. Her stirrer han ind i en skærm og snakker med piloter og andre flyledere for at holde styr på Forsvarets lufttrafik.

Det minder meget om, da han var ung og sad på en internetcafe med sine venner med headset på og stirrede ind i en skærm og prøvede at holde styr på fjenderne i Counter-Strike eller Battlefield.

Forsvaret lancerede for nyligt en kampagne for at rekruttere flere gamere. Det skrev dr.dk tidligere i dag. De unge computerentusiaster skal være Forsvaret næste generation af flyleder, piloter og radaroperatører.

Der er ikke så mange, der råber og skriger i tårnet på en internetcafé, men Alexander Hundegger bruger alligevel mange af de samme færdigheder.

- Det at kunne samarbejde med mange forskelligartede mennesker og træffe hurtige beslutninger, har jeg helt klart taget med op i tårnet, men det er rigtige menneskeliv, jeg sidder med i hænderne i dag, siger han til Avisen.dk.

Gamer kan blive gode soldater

Han mener derfor også, det er en god strategi for forsvaret at rekruttere fra i gamer-miljøer. Det er netop lige sådan nogle typer, forsvaret har brug for.

- Unge mennesker, der går intenst op i deres område og kan fokusere, kan blive den slags eksperter, som Forsvaret har brug for, siger Alexander Hundegger.

I dag spiller Alexander Hundegger stadig computerspil en gang imellem, men mest på hans PlayStation og altid som en form for afkobling og hobby.

- Havde jeg vidst, hvor stort E-sport var blevet, ville jeg nok være blevet ved med at spille, men ingen havde regnet med, hvor stor en sport det ville blive, siger han.