Forgiftet congolesisk storfamilie: Vi var IKKE på svampejagt

En congolesisk familie fra Haslev, som 19. oktober blev indlagt med tegn på mulig forgiftning, har ikke været på svampejagt i naturen.

Det forklarer faren i familien til Politiken og TV Øst.

- Vi har ikke samlet svampe eller andet i naturen. Hvorfor skulle vi samle svampe, når de koster 13 kroner i Netto, siger faren, Benjamin Lurhabaya, til TV Øst.

Han afviser dermed, at familien har spist grøn fluesvamp, som der er spekuleret i.

Familien består af 12 personer, hvoraf de 11 blev indlagt med symptomer på forgiftning. To børn afgik ved døden samme dag. Efterfølgende har to andre børn fået foretaget levertransplantation.

Det skete, efter at familien i løbet af flere dage forsøgte at få lægehjælp.

Ifølge Politiken og TV Øst, der har fået forældrenes udlægning af hændelsesforløbet, forsøgte familien adskillige 112-opkald til alarmcentralen, to besøg hos egen læge, indlæggelse på Næstved Sygehus og opkald til Faxe Kommune.

Den ældste datter i familien, Naomi på 15 år, og flere af de andre fik det dårligt om mandagen. Det fik familien til at henvende sig til deres praktiserende læge.

Dagen efter blev datteren tilset på Næstved Sygehus. Lægerne vurderede, at hun led af en maveinfektion, og familien blev sendt hjem.

Men behandlingen hjalp ikke. Om onsdagen tilkaldte familien en vagtlæge, som satte gang i en behandling for blærebetændelse.

Torsdag morgen var Naomi og flere af hendes søskende dog i så dårlig tilstand, at faren ringede til Alarmcentralen.

Derefter blev hele familien bortset fra familiens 18-årige søn indlagt

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterforsker hændelsen, men der er endnu ikke noget resultat af de retsmedicinske undersøgelser, som kan fortælle, hvorfor de to børn døde.

Ifølge politiet er der ikke tegn på, at der skulle være en kriminel hændelse bag.

/ritzau/