Førtidspensionist følte sig truet af kommunen: Nu undskylder de dybt

Carina Leuenhagen Jensen er ikke længere bange for, at kommunen vil tage hendes førtidspension fra hende. (Foto: Foto: Privatfoto)

Et truende kontrolbrev fra kommunen fik førtidspensionist Carina til at råbe højt. Nu undskylder kommunen tonen i brevet.

Da førtidspensionisten Carina Jensen modtog en indkaldelse til en kontrolsamtale af Esbjerg Kommune, tolkede hun det som en klar trussel og et tegn på, at kommunen overvågede hende.

Kommunen havde fået nys om, at hun bruger tid på at hjælpe andre borgere i sager om kontanthjælp, sygedagpenge og fleksjob. Det skete, efter at Carina Jensen fortalte om sit store engagement i at hjælpe andre i en artikel i Familie-Journal.

Læs Carinas historie her.

I dag var Carina Jensen så til den såkaldte kontrolsamtale, hun efterfølgende var blevet indkaldt til af Esbjerg Kommune.

Her var tonen en helt anden end i brevet, fortæller hun.

- De var lige pludselig rigtig søde og rare. Og de undskyldte dybt, at de havde sendt det ud som et kontrolbrev. Det mente lederen ikke, at de skulle have gjort, siger Carina Jensen.

Kommunen ændrer procedure

Nu virker det til, at kommunen har taget Carina Jensens historie til efterretning. Ifølge Carina Jensen har Esbjerg Kommune efter hendes sag ændret proceduren for, hvordan de sender møde-indkaldelser ud. 

- De fortalte mig, at de godt kunne forstå, at indkaldelsen havde fået mig til at råbe op, og det ikke var meningen, de ville have sendt brevet ud på den måde. Nu har de ændret proceduren for det, så de ikke sender truende breve ud og kalder der kontrolbreve, siger hun.

Da Carina Jensen modtog kontrolbrevet, følte hun netop, at det var en trussel om at tage hendes førtidspension fra hende. Men den trussel slap hun for til kontrolmødet. I stedet takkede hun ja til kommunens tilbud om arbejde imod at få hende i mini-fleksjob.

- De kom med deres tilbud, og det var selvfølgelig frivilligt, så der var slet ikke tale om at tage min pension, og det undskyldte de selvfølgelig også, at brevet gav udtryk for, siger Carina Jensen.

Vil ikke gemme sig

Hun bemærker dog, at det ikke var sikkert, mødet var forløbet så godt, hvis ikke hun havde råbt højt om kontrolbrevet. Derfor opfordrer hun også andre til ikke at gemme sig, men at gøre lige præcis, hvad de har overskud til, hvis de føler sig uretfærdigt behandlet.

- Det siger, de ikke overvåger folk på Facebook, men det er bare fakta, at de gør. Men jeg har altid sagt, at jeg ikke vil gemme mig, hverken på Facebook eller i mit liv. De ting, jeg kan, det gør jeg, og sådan er det, siger Carina Jensen.