Flere piger skal være håndværkere

Nina Groes. (Foto: Foto: Olufur Steinar Gestsson/Scanpix Ritzau/arkiv)

91 procent i bygge-, anlægs- og installationsbrancherne er mænd.

Alt for stor en del af håndværkerne i Danmark er mænd, og manglen på kvinder i disse fag er med til at skade konkurrenceevnen. Og det skal der gøres noget ved.

Sådan lyder det fra en ny landsdækkende indsats, som skal gøre op med det kønsopdelte arbejdsmarked inden for bygge-, anlægs- og installationsbrancherne, skriver DR.

Projektet hedder Boss Ladies, og non-profit organisationen bag hedder Divers. I samarbejde med fagforeninger, kommuner og private fonde skal det nye initiativ få flere piger i håndværksfagene og dermed få flere til at blive faglærte, fortæller stifter og formand i Divers Nina Groes.

- Vi skal bryde med nogle af de forældede fordomme og stereotyper, vi har omkring, at en rigtig håndværker er en mand, siger hun til DR.

Projektet har et budget på 10 millioner og skal i første omgang lanceres på Sjælland. 

Lige nu er 91 procent af branchen mænd.

- Det betyder, at der er et kæmpe uudnyttet potentiale, og vi ved, at branchen skriger på arbejdskraft.

- Samtidig handler det om at skabe perspektiver for unge mennesker, så den enkelte kan gå ud og skabe det liv, som man gerne vil, siger Nina Groes til DR.

Fakta om Boss Ladies

Non-profit organisationen Divers står bag indsatsen, mens Dansk Byggeri, 3F, Dansk El-forbund, TEKNIQ Installationsbranchen, Blik og Rør og Danske Malermestre og KL er projektets partnere.

 

Projektet er støttet af Nordea-fonden, Grundejernes Investeringsfond samt Bygge-og anlægsbranchens Uddannelsesfond. Det har et samlet budget på 10 millioner kroner, og det kommer til at løbe frem til 31. juli 2021.