I dag har regeringen fået flertal for Finansloven. Som sådan.
For det er ikke en rigtig finanslov, der er blevet vedtaget, men blot en bevillingslov. Grunden til det er, at regeringen blev så sent færdig med finanslovsforhandlingerne, at det ganske enkelt ikke kunne nås at sætte en rigtig finanslov sammen.
"Finansloven er mere end blot de tal og budgetter, partierne bag den er blevet enige om. Den betyder en masse politiske ændringer på konkrete områder, og det skal nøje undersøges i de forskellige ministerier, inden den endelige finanslov kan komme til afstemning," forklarer professor i statskundskab ved Århus Universitet, Christoffer Green-Pedersen til Newspaq.
I og med at Folketinget snart går på juleferie, er man tvunget til at få bevillingslov for finansåret 2012 på plads, inden det sker. For samfundet kan ganske enkelt ikke opretholdes uden.
"For at staten overhovedet kan bruge penge, skal der ligge et budget, der er godkendt af Folketinget. Så derfor er det nødvendigt, at det er på plads inden årsskiftet," siger Christoffer Green-Pedersen.
Så uden dagens bevillingslov vil der fra 1. januar 2012 ikke kunne udbetales en eneste krone i løn til offentlige ansatte, ligesom alle børnehaver, plejehjem, sygehuse og samtlige andre statsfinansierede ting vil gå aldeles i stå.
Den midlertidige finanslov blev vedtaget torsdag med 108 stemmer for og 0 stemmer imod.