Der er nogle ’køkkenregler’, der er så essentielle, at man burde følge dem til punkt og prikke, men mange af os glemmer alt om dem, eller også vælger vi at ignorere dem, fordi det er det letteste, eller vi tænker, det går nok alligevel.
Men på sigt er det ualmindeligt dumt at ignorere dem. Se her hvilke fem, du aldrig skal ignorere.
Hvor rent er dit køkken? Læs mere på isabellas.dk
Lad være med at sætte æggene i køleskabsdøren
Køleskabsdøren er det varmeste sted i køleskabet. For at undgåtemperaturudsving, der kan give bakterier fri vækst, så sørg altid for ar opbevare din æg på nederste hylde, der er det koldeste sted, og i æsken som de kommer i fra supermarkedet.
Lad være med at putte de skarpe køkkenknive i opvaskemaskinen
Vasker du dine skarpe slagteknive, urteknive og lignende i opvaskemaskinen, så kan du hurtigt få ødelagt de skarpe blade. Sørg altid for at vaske dem op i hånden i varmt vand og med opvaskemiddel.
Undgå at genbruge dine viskestykker
Såvel karklud og viskestykker bliver lynhurtigt fyldt med bakterier, derfor er det vigtigt at smide dem til vask så ofte som muligt. Faktisk er det sådan, at viskestykket helst skal smides til vask, hver gang du har brugt det til at tørre af med efter en opvask.
- Bruger du et beskidt viskestykke, så vil du smøre bakterier ud over dine ellers rene tallerkner og glas m.m. Brug gerne et nyt viskestykke hver gang du skal til at tørre af, siger Kelly Reynolds, der er forsker på University of Arizona’s Zuckerman College of Public Health.
Her er de 5 mest beskidte steder i dit hjem. Læs mere på isabellas.dk
Steg ikke din bacon på panden
Når du steger din bacon, så gør det i ovnen. For det første kan du lave langt mere bacon, hvis du gør det i ovnen, for det andet vil dinbacon ikke krølle sig sammen på samme måde, som de gør på panden, og for det tredjevil du undgå, at fedtet sprøjter udover komfuret.
Her må du aldrig bruge opvaskemiddel
Det er no-go at bruge opvaskemiddel til dine støbejernsgryder og pander. De skal udelukkende rengøres med varmt vand, alt andet ødelægger det fine lag af fedt og olie, som de er udstyret med fra starten.
Husk også jævnligt at smøre gryder og pander i madolie, og lad være med at vaske det af igen. På den måde forlængerne du gryder og pandernes levetid, skriver Huffington Post.
Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media