Med mange flere flygtninge - især fra Syrien - skal kommunerne skaffe plads til tre-fire gange så mange flygtninge, som der er plads til.
Derfor vil KL ændre reglerne for bolig, lægehjælp og undervisning.
Indenrigsminister Morten Østergaard (R) siger efter et møde med kommunernes forening, at "vi lytter til de forslag, der kommer. Så undersøger vi, og vender tilbage, når vi har afklaret, hvad der er muligt og ikke er muligt".
Se forslagene her:
Bolig:
* Kommunerne vil skabe en "boligbørs", så private kan udleje værelser og sommerhuse.
* Kommunerne vil modsat nu placere flygtninge i tomme ældreboliger og anvise boliger i udsatte boligområder.
* Enlige flygtninge skal kunne bo sammen i en større lejlighed, så alle ikke får egen bolig.
* Børnefamilier skal placeres i samme område, så tilbud til familierne kan samles.
Lægehjælp:
* Kommunerne har ikke nok praktiserende læger til at lave kommunale helbredsvurderinger. Det kan udføres på asylcentrene ved det obligatoriske helbredstjek.
Undervisning:
* Alle flygtninge får tre års undervisning, men kommunerne sætter spørgsmålstegn ved, om det også skal gælde de, der kun får et års midlertidig asyl.
* Kommunerne spørger, om alle flygtninge skal undervises i integration, eller om det er mere hensigtsmæssigt, at nogle modtager undervisning, der ruster dem til at vende hjem.
* Der skal fokuseres på at integrere de ressourcestærke flygtninge i modersmålsundervisningen. I det hele taget skal frivillige inddrages langt mere i arbejdet omkring flygtningene.
Kilde: KL
/ritzau/