DSB-ansatte har meldt sig syge på stribe - nu ender sagen i Arbejdsretten

Fra morgenstunden torsdag meddelte DSB på sin hjemmeside, at der kører færre tog på Fyn og enkelte steder i Jylland både torsdag og fredag. (Foto: Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix)

Der kører færre tog, fordi mange lokoførere har meldt sig syge. DSB mistænker maskeret arbejdsnedlæggelse

Ekstraordinært mange lokoførere har meldt sig syge hos DSB torsdag, og det har vakt mistanke hos arbejdsgiveren om, at der er tale om en koordineret aktion blandt medarbejderne.

Derfor indbringer DSB sygefraværet for domstolene, oplyser statsbanerne.

- Sagen bringes for Tjenestemandsretten og Arbejdsretten senere torsdag, da tre gange så stort sygefravær som normalt vurderes at være en maskeret arbejdsnedlæggelse, lyder det fra DSB.

Fra morgenstunden torsdag meddelte DSB på sin hjemmeside, at der kører færre tog på Fyn og enkelte steder i Jylland både torsdag og fredag.

Det skyldes "ekstraordinært højt sygefravær blandt lokomotivpersonalet", lød det.

Omkring 100 lokoførere er sygemeldt. DSB har ingen yderligere kommentarer, før sagen har været for Arbejdsretten, lyder det.

Fagforeningen Dansk Jernbaneforbund oplyser, at den er indkaldt til fællesmøde om sygefraværet torsdag klokken 13. Først herefter vil fagforeningen udtale sig om sagen.

Sygefraværet betyder, at der kører færre tog mellem Odense og Svendborg.

Mellem Odense og Fredericia er der indsat togbusser i stedet for regionaltog. Og mellem Herning, Struer og Fredericia er der færre tog i myldretiden.

Et enkelt regionaltog mellem Aarhus og Fredericia er desuden aflyst i myldretiden.

Rejseplanen er opdateret med ændringerne, lyder det fra DSB.

/ritzau/