Droppede lægestudiet: Nu lever Mette af at strikke

Mette Wendelboe Okkels droppede lægestudiet og gjorde strikketøjet til sin levevej. (Foto: Foto: TV2 Østjylland)

Mette Wendelboe Okkels var i gang med at læse til læge, men pludselig fik strikkeopskrifter overtaget i hendes liv.

- Jeg har på fornemmelsen, at der er mange unge, der er begyndt at strikke. Hvis du kigger på de store modehuse, så er der strik i alle kollektioner.

Sådan lyder det fra 28-årige Mette Wendelboe Okkels, der er en landets mest populære strikdesignere, skriver TV2 Østjylland.

Hun lever af at strikke, sælger sine opskrifter på seks forskellige sprog og har 128.000 følgere på Instagram-profilen PetiteKnit. Det er meget moderne at klæde sig i strik, fortæller hun.

Det lå ikke i kortene, at aarhusianske Mette Wendelboe Okkels skulle gøre strik og strikkeopskrifter til sin levevej, da hun startede på lægestudiet i 2009.

Hun var næsten færdiguddannet, men i en barselsperiode startede hun sit eget firma, PetiteKnit.

Som kom barn nummer to - og barn nummer tre.

- Jeg har tre børn på under fem år, så jeg har været på barsel hele tiden på det her studie, føler jeg, siger Mette Wendelboe Okkels til TV2 Østjylland.

I stedet for at læse videre begyndte hun at sælge sine egne strikkeopskrifter over nettet – for 40 kroner stykket. I dag sælger hun opskrifter på seks forskellige sprog.

10 år efter, at hun startede på lægestudiet, forventer hun ikke, at gøre studiet færdigt. Til gengæld har hun stablet en god forretning på benene.

- Jo længere jeg kom på studiet, jo mere kunne jeg se, at der blev mindre tid til at gøre det, jeg syntes var fedt, siger Mette Wendelboe Okkels til TV2 Østjylland.

Hun har fundet en ro og en levevej gennem strik, som også giver hende et overskud og tid til det, der betyder noget i hverdagen.

- Der er mange ting, man skal hele tiden - både som børnefamilie, og ting man skal leve op til i sin karriere. For mig er det super dejligt, at jeg har det her strik, som tvinger mig til at sætte mig ned og gøre det i det tempo, det skal gøres i, siger Mette Wendelboe Okkels til TV2 Østjylland.

TV2 ØSTJYLLAND