Dronning Margrethe aflyser igen arrangementer

Dronning Margrethe og prins Joachim besøgte hver for sig prins Henrik på Rigshospitalet mandag eftermiddag. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Sidst på eftermiddagen mandag besøgte både dronning Margrethe og prins Joachim prins Henrik på Rigshospitalet.

For anden dag i træk har dronning Margrethe aflyst arrangementer i den nærmeste fremtid.

Dronningens aftale med Skuespilhuset på fredag er således blevet aflyst. Det samme gælder for en offentlig audiens mandag i næste uge på Christiansborg, skriver Ritzau.

Årsagen til aflysningerne er prins Henriks tilstand, meddeler kongehuset.

Mandag eftermiddag skulle dronning Margrethe have deltaget i Sankt Lukas Hospices 25-års jubilæum i Hellerup. Men den aftale blev også fjernet fra den offentligt tilgængelige royale kalender.

I stedet dukkede dronningen op på et kort visit hos prins Henrik, der er indlagt på Rigshospitalet, skriver Ritzau.

Regenten ankom omkring klokken kvart i tre og forlod hospitalet igen 30 minutter senere. Det var hendes femte besøg siden meddelelsen fredag om, at prins Henriks tilstand var blevet forværret.

Senere mandag eftermiddag ankom prins Joachim alene til Rigshospitalet. Prins Joachim var hos sin far i halvanden time.

Dronningen er indtil videre det eneste medlem af kongefamilien, der har foretaget aflysninger.

Ven: ... det er alvorligt

Mandag fortalte prins Henriks ven, pensioneret generalløjtnant og tidligere forsvarchef Kjeld Hillingsø, at han spillede bridge med den 83-årige prins nytårsaften, og der var prinsen "fuldstændig klar i hovedet".

- Jeg er ikke nogen ørn til at spille bridge, men han klarede det i overvældende stil. Det er gået meget hurtigt. Det havde jeg ikke forventet, sagde Kjeld Hillingsø, og tilføjede: 

- Man behøver ikke have særlig indsigt for at se, at det er alvorligt.

Han bekræftede dermed en anden af prins Henriks venner, Erik Brandts, bekymring. Erik Brandt sagde fredag, at "det ér alvorligt, det kan der ikke være nogen tvivl om".

Indlagt siden 28. januar

Prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalet siden 28. januar efter at have været i Sharm el Sheikh i Egypten.

Det har tidligere været meddelt fra kongehuset, at prinsen har fået konstateret en godartet svulst i venstre lunge, og at han skulle i behandling for en lungeinfektion.

Siden meldingen fra kongehuset om prinsens forværrede tilstand kom fredag, har der ikke været oplyst nyt om hans tilstand.